Gaziantep yemekleri, Amerikalı şefin menüsüne girdi

Gaziantep yemekleri, Amerikalı şefin menüsüne girdi -Amerikalı şef Mark McDonald, 4 çeşit Antep yemeğini, Californiada işlettiği restoranında menüsüne koydu


GAZİANTEP (A.A) - Amerikalı şef Mark McDonaldın, 4 çeşit Antep yemeğini Californiada işlettiği restoranında menüsüne koyduğu bildirildi.
     Gaziantep Üniversitesinden (GAÜN) yapılan yazılı açıklamaya göre, GAÜN Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından hazırlanan, El Altında Duran Güzel Şeyler, Gaziantep Mutfağının Damak Tatları projesi kapsamında 14ü yabancı, 21i Türk toplam 35 şef, Gaziantep Mutfağından 90 çeşit yemeğin yapılışını uygulamalı olarak öğrendi.
     Proje kapsamında Amerikadan gelen McDonald, Californiada işlettiği kafe restorandaki akşam menüsünde yoğurtlu çorba, kıyma kebabı, humus eşliğinde bulgurlu pazı sarması ve fıstıklı kadayıfı Türkçe isimleriyle müşterilerine servis etme kararı aldı.
     GAÜN Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök, 2 yıl süren çalışmayla hazırlanan projeye büyük bir bütçe ayrıldığını ifade etti.
     Projenin İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından da desteklendiğini vurgulayan Gök, şunları kaydetti:
     Meksika, Malezya, İtalya, Fransa, Azerbaycan, Arnavutluk, Şili, İngiltere, Amerika, Yunanistan ve Türkiyenin çeşitli illerinden gelen yerli ve yabancı 35 şefe tanıtım amacıyla eğitimler verildi. Yemekler uygulamalı olarak öğretildi. Eğitimin ardından ABDli Şef Mark McDonald yerli isimleriyle öğrendiği yemekleri döndüğünde mutfağında çalışarak menüsüne koydu. Proje sayesinde yerli ve yabancı şefler ülkemizi ve yöreyi tanıdılar, yöresel ürünlerimizin tadını öğrendiler.
     Gök, projeyle ilgili detaylı bilgi ve görüntülerin www.gaziantepgastronomi.com adlı internet adresinden Türkçe ve İngilizce olarak incelenebileceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Gaziantep yemekleri, Amerikalı şefin menüsüne girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER