Gaziantepli hayırseverlerden Suriyeye yardım eli

Gaziantepli hayırseverlerden Suriyeye yardım eli -Gaziantep İnsani Yardım Derneğince Suriyeye iki kamyon un ve battaniye gönderildi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep İnsani Yardım Derneği tarafından Suriyeye iki kamyon un ve battaniye gönderildi.
     Gaziantep İnsani Yardım Derneğince hayırseverlerden toplanan ekmeklik un ile battaniyeler, iki kamyona yüklenerek Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.
     Dernek başkanı Mehmet Emin Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışın gelmesiyle Suriyede durumun daha da kötüleştiğini söyledi.
     Halkın en acil ihtiyacının ekmek, un ve battaniye olduğunu belirten Aslan, şöyle devam etti:
     Gaziantep İnsani Yardım Derneği olarak sınırın öbür tarafına öncelik veriyoruz. Çünkü buraya gelen insanlar bir şekilde kendilerini koruma altına almış veya çadır kentlerde devletimizin koruması altında. Sınırın öbür tarafında yaşanan büyük bir zulüm var. Ciddi anlamda insani dram yaşanıyor. Bu anlamda hayırseverlerden topladığımız acil ihtiyaç olan un ve battaniyeleri iki kamyona yükleyerek gönderdik. Bundan sonra un, battaniye ve kışlık giyecek yardımlarımız sürecek.
     Anadolu insanının Suriye halkına elinden geldiğince yardım ettiğini vurgulayan Aslan, dernek olarak bu yardımlara vesile olmaya çalıştıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Gaziantepli hayırseverlerden Suriyeye yardım eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER