Gaziler Günü, Gümüşhanede törenle kutlandı

Gaziler Günü, Gümüşhanede törenle kutlandı -Gümüşhane Valisi Mayda: Günümüzde içimizden çıkan hainler, bazı dış ülkelerden aldıkları desteklerle geçmişteki benzer sahneleri gerçekleştirmeye, sahneye koymaya çalışıyorlar


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Günümüzde içimizden çıkan hainler, bazı dış ülkelerden aldıkları desteklerle geçmişteki benzer sahneleri gerçekleştirmeye, sahneye koymaya çalışıyorlar dedi.
     Gaziler Günü dolayısıyla kent merkezindeki Hükümet Meydanında düzenlenen törene Vali Maydanın yanı sıra Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, askeri ve mülki erkan ile gaziler katıldı.
     Törende, anıta çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Mayda, 19 Eylülün Atatürke gazilik ve mareşallik rütbesinin verilmesinin yıl dönümü söyledi.
     Türkiyenin şehitlerimizin kanı üzerinde ve kahraman gazilerin yaptıkları gayretler üzerine kurulduğunu anlatan Mayda, Günümüzde içimizden çıkan hainler, bazı dış ülkelerden aldıkları desteklerle geçmişteki benzer sahneleri gerçekleştirmeye, sahneye koymaya çalışıyorlar. Ülkemiz söz konusu olduğunda geçmişte olduğu gibi bu gün de milletimiz gereken cevabı hainlere verecektir diye konuştu.
     Vali Mayda, vefat eden gazilere rahmet, hayatta olanlara da sağlık diledi.
     Tören, Jandarma Binbaşı Uğur Aytuğun günün anlam ve önemini belirten konuşması ve bir asker ile bir öğrencinin şiir okumasıyla sona erdi.
     Mayda tören sonrası, gazileri makamında kabul ederek sohbet etti.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Gaziler Günü, Gümüşhanede törenle kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER