Gaziler Günü

Gaziler Günü -Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şubesi Başkanı Tarım: Vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda akan kanların hesabının, mutlak suretle sorulacağından eminiz


MANİSA (A.A) - Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şubesi Başkanı Şener Tarım, Vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda akan kanların hesabının, mutlak suretle sorulacağından eminiz dedi.
     Manisa Cumhuriyet Meydanında, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi. Törene, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım, Türkiye Harp Malulü Gazileri, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği başkanı Ümit Taydaş ile askeri ve sivil erkan katıldı.
     Törende, meydandaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtına çelenkler sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şubesi Başkanı Tarım, törende yaptığı konuşmada, Türkiyenin dünden fazla iç ve dış düşmanların tehdidi altında olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
     Bilinmelidir ki, Türk halkının azim ve kararı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda akan kanların hesabının, mutlak suretle sorulacağından eminiz. Şehit kanıyla al rengini alan şanlı bayrağımızın rengi bugünlerde daha da katmerleşmiştir. Anadolu, tarih boyunca üzerinde barınmasını bilemeyen ve muktedir olamayan milletlere hiçbir zaman vatan olmamıştır. Türk milleti ise bin seneyi aşkın bir zamandır güç ve kudretiyle Anadoluyu kendisine ebedi vatan yapmıştır. Türkü Anadoludan koparmak asla söz konusu olamaz.
     Törenin ardından Vali Daşöz ve protokol üyeleri, Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gazileri, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Manisa şubeleri ile iki gazi ailesini ziyaret etti.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER