Gaziler Günü kutlanıyor

Gaziler Günü kutlanıyor


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Elbistanda Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı yapan Hasan Biber, Türk milletinin her ferdinin her zaman gazi ve şehitlerinin hatırasını canlı tuttuğunu belirtti. Türkiye Harp Malulü Şehit, Gaziler, Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Şube Başkanı Ubeydullah Erbilen ise konuşmasında, Fitne ve fesatçıların bilmesi gerekir ki bu millet bundan önce olduğu gibi bundan sonra da onlara asla prim vermeyecek ve kurdukları hain planlarını bozarak, birlik ve beraberliğinden asla taviz vermeyecektir diye konuştu.
    
     -Türkoğlundaki tören
    
     Gaziler Günü nedeniyle Türkoğlu ilçesinde de tören düzenlendi.
     Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende ilk olarak Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemiyle ilgili yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Tuncay Akkoyun, gazilerle makamında bir araya gelerek sohbet etti.
    
     -Elbistan Müftüsü Pattan gazilere ziyaret
    
     Elbistan Müftüsü Abdussamet Pat, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini ziyaret etti.
     Pat, ziyarette yaptığı konuşmada, vatanı uğruna canını ve azalarını kaybedenlerin millet nazarında her zaman baş tacı olduğunu ifade etti.
     Pat, Memleket için, millet için elini, ayağını, kolunu bütün azalarını Allah için hibe eden kardeşlerimizin bu günlerini kutluyoruz. Gazi olurken şehit de olabilirlerdi. Cenab-ı Hak yaşatıyor. Cenab-ı Hakka şükrediyoruz diye konuştu.
     Pat daha sonra gazilerle sohbet etti, sorunlarını dinledi.
    
     Muhabir: Kenan Arayıcı - İzzet Mazı
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziler Günü kutlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER