Gaziler Günü Nevşehirde törenle kutlandı

Gaziler Günü Nevşehirde törenle kutlandı


NEVŞEHİR (A.A) - Gaziler Günü dolayısıyla Şehitlik Parkında tören düzenlendi.
     Törene, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu ve Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, gaziler ile şehit yakınları katıldı.
     Törende, Atatürk Anıtına çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Vatan Şehitleri ve Malül Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, dün olduğu gibi bugün de aynı inançla, vatanın birliğine, bölünmezliğine ve ulusal değerlere saldıranlara karşı kan akıtmaya ve canlarını feda etmeye hazır olduklarını belirtti.
     Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olmadığını kaydeden Çiftçi, Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış insandır. Gün birlikte hareket etme, ülkemizi bu terör belasından arındırmak için topyekun mücadele etme günüdür. Bizler bu mücadele için bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız. Ülkemizin kardeşliğine katkı sağlamak için çalışacağız dedi.
     Törenin ardından Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, şehit aileleri ve gaziler onuruna Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Topuzluhan Sosyal Tesislerinde yemek verdi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Gaziler Günü Nevşehirde törenle kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER