Gaziler Günü...

Gaziler Günü... -Vali Güzeloğlu: Gaziler, ülkenin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir


MERSİN (A.A) - Vali Hasan Basri Güzeloğlu, gazilerin, ülkenin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri olduğunu bildirdi.
     Güzeloğlu, Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Türkiye coğrafyasının bir vatan haline dönüşmesinin şehit ve gazilerin canları pahasına verdikleri ulvi mücadeleyle gerçekleştiğini belirtti.
     Gazilerin, aziz vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koştuğunu dile getirerek, Bu uğurda şehit olmayı göze alan gaziler, ülkenin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir ifadelerini kullandı.
     Güzeloğlu, aziz şehitleri ve kahraman gazileri Türk Milleti olarak her zaman sevgi ve saygıyla andıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize, saygın kişiliklerine yaraşır yaşam koşulları sunmak ortak sorumluluğumuzdur. Şehitlik mertebesine ve gazilik unvanına ulaşmış olan tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği ülkemize, milletimize, bayrağımıza, demokrasimize sahip çıkarak ve üzerimize düşen görevlerimizi en iyi şekilde yaparak hizmet etmek olduğuna inanıyoruz. 19 Eylül 1921de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürke mareşallik rütbesiyle gazilik unvanının verildiği tarihin 90. yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı gün dolayısıyla, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER