Gaziler Günü

Gaziler Günü -Gaziler Günü dolayısıyla Afyonkarahisarda tören düzenlendi -Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: -Hangi siyasi görüşten, hangi kökenden olursak olalım sahip olduğumuz bu cennet vatanı elimizden almak isteyen, parçalam


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Hangi siyasi görüşten, hangi kökenden olursak olalım, sahip olduğumuz bu cennet vatanı elimizden almak isteyen, parçalamak isteyenlere karşı birlik ve beraberlik içinde olmak durumundayız dedi.
     Gaziler Günü dolayısıyla Afyonkarahisarda tören düzenlendi. Kocatepe Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
     Vali Balkanlıoğlu, törende yaptığı konuşmada, 19 Eylül 1921de Atatürkün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Gazilik unvanıyla şereflendirilmesinin Gaziler Günü olarak kabul edilmesinin sağlandığını belirterek, şunları kaydetti:
     Bu memleketi, bulunduğumuz güzel coğrafyayı yurt edinmek, burada barınmak oldukça zor. Çünkü stratejik bir bölgedeyiz. Bütün dünya uluslarının gözü bizde biliyorsunuz. Şehitlikleri gezdiğimiz zaman şehitlerimiz arasında bir çok vilayetten şehitlerimiz yan yana yatıyor. Hatta şimdi Misaki Milli sınırlarımız dışında kalan Halepte, Şamda, Selanikte de şehitlerimiz var. Tabi Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Edirne gibi illerimizden de şehitlerimiz koyun koyuna yatıyor, onuda göz ardı etmememiz gerekir. Bize ne oldu da bu fitnenin, fesadın ortasına düştük. Hala kanayan bir yara, canımızı yakmaya, milletimizi üzüntüye boğmaya devam ediyor. Bakıldığı zaman biz sadece 3-5 PKKlıyla değil yedi düvenle çarpıştığımız anlamına geliyor. Teröristlerin almış oldukları eğitim, silahlar, taktikler ve teorik bilgiler, kendi başlarına yapabilecekleri şeyler değil. Dolayısıyla millet olarak aklımızı başımıza almalıyız. Hangi görüşten hangi siyasi kökenden görüşten olursak olalım, sahip olduğumuz bu cennet vatanı elimizden almak isteyen, parçalamak isteyenlere karşı birlik ve beraberlik içinde olmak durumundayız.
    
     -Gaziler olarak devletimiz görev isterse canlarımızı da seve seve vermeye hazırız-
    
     Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı da, gazilik unvanının devlet tarafından verildiğini söyledi.
     Türk milletinin bağımsızlık, birlik ve beraberlik ruhunun güçlü kıldığını belirten Kumartaşlı, şunları bildirdi:
     Yokluklara, olanaksızlıklara karşın büyük fedakarlıkla bağımsızlığını ve topraklarını savunan milletimiz, kazanılan büyük zaferin ardından, yurtta ve dünyada barış ilkesinden taviz vermeden medeniyet yolunda ilerlemiştir. Dün Çanakkalede, Dumlupınarda, Kıbrısta, Korede vatanın müdafaası ve dünya barışı için şehitlik mertebesine ulaşan ve gazi olarak dönen kahramanlarımız bugün ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan düşmanlara karşı mücadelesini sürdürmektedir. Ülkemizin bütünlüğü için verilen bu mücadelede dün nasıl hiç gözümüzü kırpmadan vücutlarımızın birer uzvunu vermişsek bugün bizlerden devletimiz görev isterse canlarımızı da seve seve vermeye hazırız.
     Konuşmaların ardından Vali Balkanlıoğlu, Mehmet Hakkı Merdivenciye babası Hüseyin Merdivenciden kalan İstiklal Madalyasını verdi.
     Tören daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesinde devam etti. Vali Balkanlıoğlu, dernekte şehit aileleri ve gazilerin sıkıntılarını dinledi.
     Törenlere, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Okçin Akşit, Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müjdat Karagöz, kurum amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Gazinin ayağının kesileceği iddiası-
    
     2009 yılında Hakkarinin Çukarca ilçesinde ayağından yaralanan ve topuğunun olmadığını belirten gazi Yakup İnaç, 5 aydır İscehisar Devlet Hastanesinde çalıştığını ayakta iş göremez raporu olduğu halde ayakta çalıştırıldığını öne sürdü.
     Ayağındaki rahatsızlığın ilerlediğini ifade eden gazi İnaç, Hastane yönetimine raporumu göstermeme ve uyarılarıma rağmen beni ayakta çalıştırmaya devam etti. Son kontrollerimde ayağımın diz altından kesilmesi gerektiği bildirildi ve ameliyat tarihi verildi dedi.
     Gazi İnaç, sağlık durumunu gözönünde bulundurmayan hastane yönetimini Vali Balkanlıoğluna şikayet etti. Vali Balkanlıoğlu da, konunun araştırılması için talimat verdi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER