Gaziler Günü

Gaziler Günü -Çorumda düzenlenen törene katılanlar, şehitliği ziyaret ederek şehit mezarlarına karanfil bıraktı


ÇORUM (A.A) - Çorumda Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törene katılanlar, şehitliği ziyaret ederek şehit mezarlarına karanfil bıraktı.
     Yunus Emre Parkı yanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, Çorum Valisi Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, askerler, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Anıta çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
     Çorum Gazi ve Şehit Yakınları Derneği Başkanı Ömer Öncül, törende yaptığı konuşmada, tarihte milli iradeye dayalı ve kanunla gazilik unvanının ilk defa Mustafa Kemal Atatürke verildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:
     Gaziliğin onurlanmış asker olduğunu unutmadan herhangi bir uzvumuzun olup olmadığına bakmaksızın bize bu şerefli görev yeniden verilirse kanımızın son damlasına kadar ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve yurdumuzu korumak için her zaman hazırız. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurunda saygı ile eğilir, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunarım.
     Törene katılanlar daha sonra Çorum şehitliğini ziyaret ederek, şehit mezarlarına karanfil bırakıp dua etti.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER