Gaziler Günü

Gaziler Günü -Suluovada Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi


AMASYA (A.A) - Gaziler Anma Günü dolayısıyla Suluovada törenle düzenlendi.
     Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Yusuf Avcı, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Cılız, Suluova Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kayaş, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Çağlar, gaziler ve öğrencilerin katılımıyla Hükümet Konağı önündeki Atatürk Büstüne çelenklerin sonumu sonrasında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hamit Güzel, yaptığı konuşmada, gazilerin, vazifenin yapılması uğruna taşıdıkları üniformayı kanlarıyla taçlandırıp gazi unvanı alarak vatanın, milletin ve bayrağın ne denli paha biçilmez değerler olduğunu bir kez daha ortaya koyduklarını söyledi.
     Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının bu yüce değerleri yaşatmak uğruna neleri göze alabileceğini gösterdiğini ifade eden Güzel, Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla bizlere güç ve ilham kaynağı olmaktasınız. Sizler için yapılan hiçbir şey, bu eşsiz hizmetlerinizin bir karşılığı veya bedeli olamaz dedi.
     Gaziler adına ise 1999 yılında Hakkarinin Şemdinli ilçesinde terör örgütü üyeleriyle girdiği çatışmasında yaralanarak gazi olan İsrafil Şenol (35) konuştu.
     Şenol, Uğruna savaştığımız vatan, bizleri unvanların en asil ve en şereflisi ile onurlandırdı. Gaziler devletine saygılı, Cumhuriyetimizin en büyük gazisi Mustafa Kemal Atatürkün yaşayan temsilcisidir dedi.
     Konuşmaların ardından, Şehit Erkan Ayas Endüstri Meslek Lisesi Öğrencileri hazırladıkları şiirleri okudu. Tören, programa katılamayan gazilerin evlerinde ziyareti ile sona erdi.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: İsmail Çimen

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER