Gaziler Günü

Gaziler Günü -Bitliste Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi


BİTLİS (A.A) - Bitliste Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen program Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende, İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı İhsan Çanak tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
     Çanak, gazilik mertebesinin de şehitlik kadar değerli olduğunu belirtti.
     Çanak, şöyle konuştu:
     Bugün kutsal vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak uğruna, üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek, canını ortaya koyduğu, görevinden gazilik onuru ile yüceltilen, gazilerin günüdür. Bugün aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisince ulusumuzun vefa duygusunun bir nişanesi olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürke Gazilik unvanının verildiği gündür. Kahraman gazilerimiz, vatan sevgisiyle dolu göğüslerinizle, düşman karşısına ördüğünüz çelikten duvarla, değil düşman elinin düşmanın hain emellerinin bile yurt toprağına uzanmasına izin verilmeyeceğinin en açık delili sizlersiniz. Bu vatan topraklarında özgürce yaşayan bizler, sizlere minnet ve şükran duygularımızı bir kez daha dile getiriyor, huzurunuzda saygı ile eğiliyoruz.
     Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.
     Gaziler için Polis Evinde düzenlenen öğlen yemeğinin ardından program sona erdi.
     Törene Vali Veysel Yurdakul, Belediye Başkan Vekili Celal Erdil, İl Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç ve kurum amirleri katıldı.
    
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER