Gazzeden Suriyelilere duygulandıran yardım

Gazzeden Suriyelilere duygulandıran yardım -Filistinin eski Sağlık Bakanı Basim Naimin de aralarında bulunduğu 8 kişilik doktor ekibi, Yeryüzü Doktorları aracılığıyla Hataydaki Suriyelileri sağlık taramasından geçirdi -Esk


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiyeye sığınan Suriyelilere, Gazzeden yardım eli uzandı.
     Filistinin eski Sağlık Bakanı Basim Naimin de aralarında bulunduğu 8 kişilik doktor ekibi, Yeryüzü Doktorları aracılığıyla Hatayın Yayladağı ilçesindeki Suriyelileri sağlık taramasından geçirdi.
     Basim Naim, Suriyelilerin gerekli tedavilerinin yapıldığı Yeryüzü Doktorları Yayladağı Sağlık İstasyonunu ziyaretinde yaptığı açıklamada, Gazzeden hükümet ve sivil toplum kuruluşları tarafından bölgeye gönderildiklerini söyledi.
     Amaçlarının, durumu izlemek, takip etmek ve neler yapabileceklerini görmek olduğunu ifade eden Naim, Bugün geldiğimiz Yayladağı Sağlık İstasyonundaki ilk izlenimimiz, bölgede çok zor şartlar altında sağlık hizmetinin yürütüldüğü. Herkesin Suriyelilere destekte bulunması lazım. Suriyelilerin ihtiyacı çok büyük. Türkiye ve tüm Arap ülke halklarına sesleniyorum; buraya daha fazla yardım gönderilsin diye konuştu.
     Bölgeye gelmelerinin ayrıca sembolik bir anlamının olduğuna da değinen Naim, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Suriye halkına teşekkür etmek için atılmış bir adımdır. Suriye halkı 1948den beri Filistinden Suriyeye iltica etmek zorunda kalan Filistinlilere yardım etmiştir, ev sahipliği yapmıştır, onları bağrına basmıştır. Biz de bir nebze onların sıkıntılarını hafifletmek için buradayız. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu önümüzdeki süreçte Suriyedeki halkı hak ettiği refaha ve barışa kavuşur. Hep beraber rahat bir ortamda yaşarız.
    
     -Bu yardım bizi çok duygulandırdı-
    
     Yeryüzü Doktorları ikinci Başkanı Dr. Kerem Kınık da, Gazzeden gelen ve eski Sağlık Bakanı Naimin de aralarında bulunduğu 8 kişilik doktor ekibinin, Suriyelilerin kaldığı Yayladağı ilçesinde bir gün boyunca sağlık hizmeti vereceğini belirtti.
     Gazzeden yardım için gelen heyetin çok büyük bir anlam taşıdığını vurgulayan Kınık, Filistin zor durumdayken, Suriyelilere yardımda bulunmaları çok anlamlı. Bu yardım bizi çok duygulandırdı dedi.
     Suriyede 4 buçuk milyon insanın acil yardıma muhtaç olduğunu kaydeden Kınık, Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyasına tüm dünyadan destek beklediklerini belirtti.
     Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Karabacak ise, Filistinden bölgeye doktorların gelmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi.
     Türkiye ve Müslüman ülkelerin Filistine çok yardım gönderdiğini ifade eden Karabacak, Çok şükür Filistin artık ayakta durabiliyor. Artık kendileri de yardım etme çabalarına girdiler. Başta Bakan Naim olmak üzere tüm doktorlarımıza teşekkür ediyorum dedi.
     Açıklamanın ardından grup, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiyeye sığınan çadır kentlerin yanı sıra kedi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalan Suriyelileri sağlık taramasından geçirdi.
     Ekibin, gün boyunca sağlık taramasını sürdüreceği bildirildi.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu-Emin Sansar / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Gazzeden Suriyelilere duygulandıran yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER