Gebzede işlerine son verilen lojistik işçileri

Gebzede işlerine son verilen lojistik işçileri -TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk: -Hukuki, meşru, demokratik, her tür hakkımızı sonuna kadar kullanmakta kararlıyız


KOCAELİ (A.A) - Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Genel Başkanı Kenan Öztürk, lojistik şirketindeki işlerine son verilen işçiler konusunda hukuki, meşru ve demokratik haklarını sonuna kadar kullanmakta kararlı olduklarını söyledi.
     Öztürk, Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin ve Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) yetkilileri, işlerine son verildiği için Güzeller Organize Sanayi Bölgesindeki lojistik şirketinin deposu önünde eylem yapan 20 işçiyi ziyaret etti.
     TÜMTİS Genel Başkanı Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 işçinin performans düşüklüğü gerekçesiyle işten çıkarıldığını, 71 gündür de işçilerin iş yerleri önünde eylem yaptığını hatırlattı.
     İşçilerin açtığı işe iade davalarından 9unda işverenin haksız bulunduğunu ifade eden Öztürk, Hatta işveren mahkemelerde işçileri haksız bir şekilde işten çıkardığını kabul etti. DHLnin takındığı bu işçi ve sendika karşıtı tutum, hem kendi kurumsal sorumluluk ilkelerine hem de Türkiye yasalarına aykırıdır. Sendikal hak ve özgürlüklere karşı bu düşmanca tutumuna sessiz kalmayacağız. Hukuki, meşru, demokratik her tür hakkımızı sonuna kadar kullanmakta kararlıyız dedi.
    
     -İşveren, işçileri geri alana kadar mücadele edeceğiz-
    
     ITF Küresel Örgütlenme Koordinatörü Asistanı Alen Clifford ise 4,7 milyon ulaştırma işçisinin aynı çatı altında birleştiği federasyonun selamlarını iletmek ve kararlılıklarını göstermek için işçileri ziyaret ettiklerini söyledi.
     Clifford, 2 gündür yaptığımız görüşmelerde bilgiler edindik. İşçilerin sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını tespit ettik. Üstelik çok uzun mesailerle çalışan işçiler dinlenme molasında, mesaiye kalmadıkları gerekçesiyle işten atılmış. İşveren, işçilerin direnemeyeceklerini zannetti ama yanıldı. Federasyon olarak işveren, işçileri geri alana kadar mücadele edeceğiz şeklinde konuştu.
     Konuşmaların ardından halay çeken işçiler dağıldı.
    
     Muhabir: İsa Turhan / Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Gebzede işlerine son verilen lojistik işçileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER