Gebzede yaz spor okulları için kayıtlar

Sivasta hadis okuma yarışması


SİVAS (A.A) - Sivasta, imam hatip lisesi öğrencileri arasında ödüllü hadis okuma yarışması düzenlendi.
     Sivas İmam Hatipliler Derneğinin İmam Hatip Lisesinin kuruluşunun 50. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlediği yarışmaya, 29 öğrenci katıldı.
     Dernek başkanı Abdussamet Şimşek, 50. yıl etkinlikleri kapsamında farklı programlar düzenlediklerini, hadis yarışmasının da bu programlardan bir tanesi olduğunu söyledi.
     Amaçlarının öğrencilerin bilgi birikimlerini artırmak, hadislerle Hz. Muhammedi yeni nesillere daha iyi anlatmak ve tanıtılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Şimşek, yapılan bu etkinliklerin gerek öğrenciler gerekse veliler tarafından büyük ilgi gördüğünü kaydetti.
     Jüri başkanlığını Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Sami Şahinin yaptığı yarışmada, en fazla hadis ezberleyen Abdussamet Bal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ziynet Göğsu 286 hadisle birinci oldu. Sivas Merkez İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ayşenur Mühit ikinci, Hafik İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hasan Akkaya ise üçüncü oldu.
     Yarışmada birinci olan öğrenciye umre ve Cumhuriyet altını hediye edilirken, ikinci olan öğrenciye umre, üçüncü olan öğrenciye ise diz üstü bilgisayar verildi. Yarışmada jüri özel ödülüne Hatice Kol, mansiyon ödülüne ise Rabia Saliha Kaplan layık görüldü. Mansiyon ve Jüri özel ödülüne layık görülenlere de Cumhuriyet altını hediye edildi
     (EMN)
<< Önceki Haber Gebzede yaz spor okulları için kayıtlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER