Geçimli Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırı

Geçimli Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırı -Geçimli köyünde yaşayan vatandaşlar, birlikte saf tutup namaz kıldıkları, yemek yedikleri şehit askerlerin yasını tutuyor


HAKKARİ (A.A) - Hakkari merkeze bağlı Geçimli köyünde yaşayan vatandaşlar, birlikte saf tutup namaz kıldıkları, yemek yedikleri şehit askerlerin yasını tutuyor.
     Kent merkezine yaklaşık 55 kilometre uzaklıkta bulunan 120 hane ve 900 nüfuslu Geçimli köyünde yaşayan vatandaşlar, Geçimli Jandarma Karakoluna yaklaşık bir hafta önce teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen askerler için göz yaşı döküyor.
     Bölgedeki çatışmaların son bulmasını ve akan kanın durmasını isteyen köylüler, saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya ve diğer askerler ile aralarında adeta kardeşlik bağı olduğunu ifade etti.
     Köylülerden 85 yaşındaki Hasan Ölmez, gazetecilere, saldırı günü yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.
     Çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Çelikkayayı yakından tanıdığını ve hemen her gün köy camisinde birlikte saf tutup namaz kıldıklarını belirten Ölmez, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğandan akan kanın durmasını istedi.
     Hepimiz kardeşiz, Peygamberimiz bir, Kuranımız bir, dinimiz bir diyen Ölmez, çatışmanın olduğu gece çaresiz kaldığını ve elinden gelen bir şey olmadığını görünce sabaha kadar gözyaşı döktüğünü söyledi.
     Ölmez, karakolda görevli tüm askerleri çocukları gibi gördüğünü ve çok sevdiğini bildirerek, O komutanları ben kaç kez evime davet ettim. Ben çok sevdim o adamları. Ben artık savaş istemiyorum. İnsanların ölmesini istemiyorum dedi.
     Vahit Ölmez de şehit olan askerlerin hemen hepsiyle birçok kez aynı sofra etrafında bir araya geldiklerine değinerek, bölgede barış ve huzurun sağlanması için devlet büyüklerinden yardım istedi.
     Köydeki çocuklar ise saldırının olduğu gece çok korktuklarını ve silah seslerinin hala kulaklarında yankılandığını kaydederek, O akşam biz çok ağladık. Bu kan dökülüyor, biz çok üzülüyoruz. Bu mübarek ramazan ayında kanın durması için çok dua ettik, İnşallah bu son olur diye konuştular.
    
     Muhabir: Nevzat Taş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Geçimli Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER