Geçit vermeyen Dallıkavak, 810 gün sonra

Geçit vermeyen Dallıkavak, 810 gün sonra daha kolay geçilecek -Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok: -Dallıkavak geçidi özellikle kış aylarında sürücülerin adeta korkulu rüyası haline gelmiş bir güzergahımızdı. 2,5 yıl gibi kıs


ERZURUM (A.A) - Hasan Özkal - Erzurumda kış aylarında geçit vermeyen 2 bin 349 rakımlı Dallıkavak geçidine 6 bin 200 metre uzunluğunda tünel yapılıyor.
     Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini Rizeye bağlayacak Rize-Erzurum karayolunun 70. kilometresindeki Dallıvak geçidinde tünel açma çalışmalarına başlandı. Erzurum-İspir karayolunun 27-63üncü kilometresinde inşa edilecek tünel projesinin 79 milyon 402 bin liraya mal olması planlanıyor.
     Çift tüp şeklinde yapılan tünel sayesinde Dallıkavak geçidinde kış aylarında aksayan ulaşım, daha kolay sağlanacak. 810 gün sonra bitirilmesi planlanan tünelle proje yolu ise 7 kilometre kısalacak.
     Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 bin 200 metre uzunluğundaki tünelin Karadenizi Güneydoğu Anadoluya bağlayacak olan Rize-Mardin bölünmüş yol projesi kapsamında yapımına başlandığını söyledi.
     Altıok, Erzurum-İspir karayolunun 27-63üncü kilometreleri arasında kalan, bölgenin geçilmesi zor olan Dallıkavakta çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Bu kesimde yer alan Dallıkavak tüneli her biri 3 bin 100 metre olmak üzere toplam 6 bin 200 metre uzunluğunda iki tüp şeklinde inşa edilecek. Tünelleri delecek olan jumbo iş makineleriyle kazı çalışmalarına başlandı. Dallıkavak geçidinin de yer aldığı 36.5 kilometrelik Erzurum-İspir kesiminde yer alan bölünmüş yol çalışmalarını mevsim şartlarının iyi gitmesi nedeniyle 24 saat aralıksız sürdürüyoruz.
     Dallıkavak geçidinin kış aylarında yoğun kar yağışı, buzlanma ve sisten dolayı sürekli trafiğe kapandığını anlatan Altıok, bu nedenle bölgede sık sık trafik kazaları meydana geldiğini belirtti.
     Altıok, Dallıkavak geçidi özellikle kış aylarında sürücülerin adeta korkulu rüyası haline gelmiş bir güzergahımızdı. Ancak 2,5 yıl gibi kısa bir sürede inşa edilecek olan Dallıvak tünelinin tamamlanmasıyla sürücülerin bu korkusu da tarihe karışmış olacak diye konuştu.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Geçit vermeyen Dallıkavak, 810 gün sonra Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER