Gedizde çiftçilere zirai makine ve ekipman

Gedizde çiftçilere zirai makine ve ekipman desteği -37 çiftçi için alınan makine ve ekipman, yüzde 50 hibe desteğiyle dağıtıldı


KÜTAHYA (A.A) - Gediz ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında 37 çiftçiye yüzde 50 hibe desteğiyle çeşitli zirai makine ve ekipman dağıtıldı.
     Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Satıcı, tedarikçi firma şubesi önünde düzenlenen zirai makine ve ekipman dağıtım töreninde, Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programına Kütahyadan bin 242 kişinin başvurduğunu ve bu müracaatlar için Bakanlık tarafından 930 bin lira ödenek ayrıldığını bildirdi.
     İl Proje Yürütme Birimi tarafından bütçe imkanları ve öncelikli ihtiyaç duyulan makine ve ekipman çeşitleri göz önüne alınarak yapılan değerlendirme sonucu 269 çiftçinin hibe desteği almaya hak kazandığını belirten Satıcı, bu çiftçilerle hibe sözleşmeleri imzalandığını söyledi.
     Satıcı, makine ve ekipman satın alma ve tedarik sürecinin devam ettiği bilgisini vererek, Program kapsamında şu ana kadar Gediz ilçemizde 37 adet makine ve ekipman için 63 bin 175 lira hibe desteği verildi. Süt üretimine yönelik talep edilen bütün makine ekipman başvuruları karşılandı dedi.
     Daha sonra, 37 çiftçiye, el traktörü, pülverizatör, silaj makinesi, süt sağım makinesi, süt soğutma tankı ve yem hazırlama makineleri teslim edildi.
     Törene, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Seyfettin Baydar, Gediz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Cihan Ulusoy, Gediz Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Aslan katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Gedizde çiftçilere zirai makine ve ekipman Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER