Gedizdeki arama kurtarma eğitimi sona erdi

Gedizdeki arama kurtarma eğitimi sona erdi -Eğitime katılan 65 kişiye sertifikaları verildi


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulunda, DPÜ Arama Kurtarma Kulübü uzmanlarından arama kurtarma eğitimi alan 65 gönüllüye sertifikaları törenle verildi.
     DPÜ Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Meslek Yüksekokulunda düzenlenen törende, İsimsiz Kahramanlar projesi kapsamındaki eğitime, Kaymakamlık, Belediye ve Meslek Yüksekokulundan katılan 65 gönüllü personele, depremden korunma, hafif arama kurtarma ve ilk yardım konularında eğitim verildiğini söyledi.
     Meslek Yüksekokulu bünyesinde arama kurtarma ekibi kurulmasına karar verdiklerini belirten Doç. Dr. Saraoğlu, eğitime verdikleri desteklerden dolayı Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gediz Belediyesi İtfaiye Müdürü Hasan Hüseyin Özyiğit ve DPÜ Arama Kurtarma Kulübü uzmanlarına teşekkür etti.
     DPÜ Arama Kurtarma Kulübü Danışmanı ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Aykul da eğitimde kendisinin yanı sıra Gediz Faaliyet Lideri Alper Çelikkol, Kütahya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinden (UMKE) Ufuk Miroğlu ve 8 proje eğitmeninin görev yaptığını bildirdi.
     Eğitimin bir hafta sürdüğünü dile getiren Doç. Dr. Aykul, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajans) desteklenen İsimsiz Kahramanlar projesinin 3üncü ve son ayağının Gedizde tamamlandığını anlattı.
     Daha sonra, DPÜ Arama Kurtarma Kulübü adına birer çini tabak hediye edilen Çorumluoğlu, Doç. Dr. Saraoğlu ve Özyiğit, 65 kursiyere arama kurtarma eğitimi sertifikalarını verdi.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gedizdeki arama kurtarma eğitimi sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER