Gedizden kısa kısa

Gedizden kısa kısa -Eskigedizin tarihi mahallelerine bakım


KÜTAHYA (A.A) - Eskigediz Belediyesi, beldede yer alan tarihi mahallelerin yol ve kaldırım düzenlemesine başladı.
     Eskigediz Belediye Başkanı Feridun Altıntop, yaptığı açıklamada, bir süre önce İsmet Paşa Mahallesindeki cadde ve sokaklarda başlattıkları yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarının, Hisar Mahallesine kaydırılarak devam ettiğini söyledi.
     Uzun yıllar ihmal edilen yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarına bundan sonra ara vermeden devam edeceklerini belirten Altıntop, şunları kaydetti:
     İsmet Paşa ve Hisar mahallelerimiz beldemizin tarihi yönden çok önemli yerleridir. Hisar Mahallesine bağlı cadde ve sokaklarımızı bir proje dahilinde tamamen parke taşı ile yenileyeceğiz. Her sokakta yolların tahrip olmaması için oluklu taş sistemi uygulayacağız. Ayrıca bu mahalledeki eski kaldırım alanı da kilit parke taşı ile yenileyerek modern bir meydan oluşturacağız. Bugün Hisar Mahallesinde başlattığımız bu çalışmayı kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz.
    
     -Maliye Bakan Yardımcısı Cantimura Gedizlilerden hediye
    
     (Fotoğraflı)
    
     Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimura, Gedizliler Gediz Ansiklopedisi hediye etti.
     Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ve Gedizlilerden oluşan heyet, Cantimuru makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
     Saraoğlu, Cantimurun Maliye Bakan Yardımcılığına atanması nedeniyle kendilerine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirerek, Hemşehrimiz Cantirmura ünlü Gediz tarhanası ve Gediz Ansiklopedisi hediye ettik dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gedizden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER