Gedizden kısa kısa

Gedizden kısa kısa -5 yılda 455 çiftçiye zirai makine ve ekipman desteği yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Gediz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Cihan Ulusoy, 2008 yılından bu yana yüzde 50si hibe 455 çiftçiye zirai makine ve ekipman desteği sağladıklarını bildirdi.
     Ulusoy, yaptığı açıklamada, kırsal kalkınma yatırımlarının ve makine, ekipman alımlarının desteklenmesine yönelik 5 yıl içerisinde 2 milyon 614 bin 386 liralık proje gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Bu destekleme kapsamında 455 çiftçiye toplam 1 milyon 307 bin 193 lira hibe desteği verdiklerini belirten Ulusoy, şöyle devam etti:
     Tarımsal makine ve ekipman alımlarına yönelik hibe olarak yapılan finansman desteği kırsal alandaki tarımın güçlendirilmesi ve çiftçilerimizin kalkındırılmasını amaçlamaktadır. Çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu el traktörü, pulvarizatör, silaj makinesi, süt sağım makinesi, süt soğutma tankı ve yem hazırlama makinesi gibi aletlerle bölgede modern tarım ve hayvancılık canlanacak, buna bağlı olarak bölgemizin gelir düzeyi ve sosyal standartları da gelişecektir.
    
     -Adnan Menderes Yaşam Parkına düzenleme
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gediz Belediyesi, Adnan Menderes Yaşam Parkında düzenleme yapacak.
     Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, düzenleme çalışmalarının 7inci aşaması olan şelale ve göletlerin inşaatına başladığını söyledi.
     Park düzenleme çalışmalarının bir kısmının tamamlandığını ve yedinci aşama olan gölet yapımlarına başladıklarını belirten Saraoğlu, şunları kaydetti:
     Belediyemizin en büyük alan düzenleme çalışması olan Adnan Menderes Yaşam Parkı rekreasyon çalışmaları kapsamında yedinci aşamaya geldik. Bu kapsamda yapılacak göletlerin inşaatı için yüklenici firmaya yer teslimi yapılmış ve firma çalışmalarına başlamıştır. Proje dahilinde yeni yapılan kafeterya önünde bir adet gözetleme kulesi, iki büyük gölet yanına mini göletler ve bir şelale yapılacak. Gölet çevresi yeşil doku ile kaplanacak, içerisinde fıskiye ve köpük sistemleri olacak. Bu göletler, parkımıza büyük bir görsel güzellik katacaktır.
    
     -Eski adliye binası yıkılıyor
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gedizde yeni yapılan adliye sarayının hizmete girmesiyle, eski adliye binasının yıkılacağı bildirildi.
     Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, yaptığı açıklamada, binanın mülkiyetinin Gediz Belediyesine devredildiğini ve yıkım ihalesinin 26 Kasımda yapılacağını söyledi.
     Yıkılacak binanın yeri için yeni proje yapılacağını belirten Saraoğlu, İhale muhammen bedeli olarak yıkım işinde çıkan tüm hurda ve malzemeler yüklenici firmaya kalacak. İhaleye girecek firmalar ayrıca 500 lira ihale bedeli de ödeyecek. İlgilenen şahıs ve kurumlar, ihale hakkında ayrıntılı bilgiyi Belediye Fen İşleri Müdürlüğünden öğrenilebilirler dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gedizden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER