Geleceğin Messileri Vanda aranıyor

Geleceğin Messileri Vanda aranıyor -Avea Genel Müdür Yardımcısı Şahin: -Hayalim, Barcelona ile yaptığımız işbirliği sonucu kurduğumuz kampımızda dünya futbol yıldızı olacak Vanlı kardeşlerimizin yetişmesidir (Fotoğra


VAN (A.A) - Avea Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Hayalim, Barcelona ile yaptığımız işbirliği sonucu kurduğumuz kampımızda dünya futbol yıldızı olacak Vanlı kardeşlerimizin yetişmesidir dedi.
     Türkiyede iletişim alanında hizmet veren firmalardan Avea, FCBEscola Camp Avea projesi kapsamında, dünyanın en iyi futbol takımlarından FC Barcelonayı Türkiyeye getirerek, temmuz ve kasım aylarında düzenlenecek kamp için yetenekli futbolcular arıyor.
     9-14 yaş arasındaki çocuklardan belirleyecekleri futbolcular için Vana gelen Avea yetkilileri ile antrenörler, ilk seçmelerini yaptı.
     Geleceğin Messileri olma yolunda yakaladıkları fırsatı kaçırmak istemeyen Vanlı çocuklar ise seçmelere yoğun ilgi gösterdi. 2 gün süren seçmeler boyunca tüm yeteneklerini ortaya koymaya çalışan çocuklar, antrenörlerin gözüne girebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.
     Avea Genel Müdür Yardımcısı Şahin, Vanda gerçekleştirdikleri programla ilgili düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl başlattıkları projenin bu yıl da devam ettiğini belirterek, projenin dünyanın en büyük sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi.
     Bu anlamda ödüllerini de aldıklarını anımsatan Şahin, proje ile fırsat eşitliğini bir adım öteye taşıdıklarını ifade etti.
     Şahin, Avea olarak bu projeyle gençlere kılavuz kaptanlık yapacaklarını bildirerek, şöyle konuştu:
     Bu projeyle Türk futbolunun gelişmesine biz de katkıda bulunacağız. Vandaki gençlerimizin pek çok hayali var. Benim de hayalim, Barcelona ile yaptığımız işbirliği sonucu kurduğumuz kampımızdan dünya futbol yıldızı olacak Vanlı kardeşlerimizin yetişmesidir. Geçtiğimiz yıl 4 bin çocuk bu kamplarda eğitim aldı. 2011 yılının en iyi futbolcusu seçilen Lionel Messi de bu kamplarda yetişti. Dünyanın yeni Messileri, yeni Mehmetleri neden Vandan çıkmasın.
     Vanın bu projede özel bir yeri var. Barcelonayı bugün Vana transfer ettik. Vanlı çocuklarımız, bu projeyle dünya futbolunun zirvesindeki futbol kulübü Barcelona ile belki de hayatlarının en önemli deneyimini yaşayacaklar. Yeteneklerin kaderi, nerede doğdukları üzerinden belirlenmez. Bu nedenle fırsat eşitliğini Vanlı kardeşlerim herkesten çok daha hak ediyor. Barçalı yıldızları yetiştiren hocalar Vanlı kardeşlerimizi izleyecek onlara eğitim verecek. İşte fırsat eşitliği budur.
     Türkiye genelinde yapacakları seçmeler sonrasında FCBEscola Camp Aveaya girmeye hak kazanan 240 çocuğun, Barcelonanın yıldızlarını yetiştiren hocalardan eğitim alacağını vurgulayan Şahin, tüm dünyada ücretli olan FCBEscola Futbol Kamplarının, Türkiyede ücretsiz olacağını ifade etti.
    
     -TOSF Başkanı Pala-
    
     Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Başkanı Ayhan Pala ise FCBEscola Camp Aveanın gençlerin sadece yeteneklerini ortaya çıkartıp performanslarını yükseltebilecekleri futbol eğitimini değil, aynı zamanda Barcelona Futbol Kulübünün temsil ettiği tüm değerleri de öğreteceğini söyledi.
     Gençlerin kampta hem teorik hem de taktiksel açıdan kendilerini geliştireceklerini anlatan Pala, Bir diğer önemli nokta ise kampta görev yapacak antrenörlerin dünyanın en ünlü futbol yıldızlarının kullandığı yöntemleri öğrencilere aktaracak olması diye konuştu.
     Basın toplantısının ardından seçmelerin yapıldığı Sanayi Semt Sahasına geçen Genel Müdür Yardımcısı Şahin ile TOSF Başkanı Pala, seçmelere katılan çocukları izledi.
     Türkiyede ilk kez 240 çocuğun futbol eğitimi alacağı kampta, Barcelonanın 5 antrenörü ile 15 Türk antrenörün görev alacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman / Tarkan Demir
<< Önceki Haber Geleceğin Messileri Vanda aranıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER