Geleneksel Ali Dede Hayratı etkinliği

Geleneksel Ali Dede Hayratı etkinliği -Karaköprü Belediyesinin düzenlediği etkinlik çerçevesinde, 5 bin kişiye kuru fasulye ve pilav ikram edildi


ŞANLIURFA (A.A) - Karaköprü Belediyesince düzenlenen geleneksel Ali Dede Hayratı etkinliği çerçevesinde 5 bin kişiye kuru fasulye ve pilav ikram edildi.
     Merkeze bağlı Karaköprü beldesi Cumhuriyet Parkında gerçekleştirilen etkinlik, semazen eşliğinde ilahi okunmasıyla başladı.
     Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, programdaki konuşmasında, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.
     Zamanın çok hızlı geçtiğini belirten Güvenç, İnsanoğlunun elindeki tek sermaye ömür, onu da durdurma şansı yok. Akıp giden nehir misali ömrü güzel işlerde kullanmak, hayır işlerinde harcamak akıllı insanın yapacağı işler dedi.
     AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar da bu toprakların yüzyıllardır yardımlaşmanın, birlikteliğin, kardeşliğin çok güzel örneklerini verdiğini dile getirdi. Kaçar, şunları kaydetti:
     Ali Dede, Bütün memleket de sizin olsa, şu anda Türkiyenin, Şanlıurfanın en değerli toprakları size bahşedilmiş olsa bu dünya gelip geçicidir. Bir gün Cenab-ı Hakla buluşacaksınız. Malınız, mülkünüz ne olursa olsun arkanızda hayır duası bırakacak işler yapın dedi bize. Bugün kü anladığımız mesaj bu.
     Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de Ali Dedenin Karaköprü için dostluğun, bereketin, kaynaşmanın sembolü haline geldiğini söyledi.
     Daha sonra kazanların başına geçen Vali Güvenç ve protokol üyeleri, hazırlanan kuru fasulye ve pilavı dağıttı.
     Etkinlikte 5 bin kişiye kuru fasulye ve pilav ikram edildi. Yemeklerde 800 kilo et, 800 kilo kuru fasulye, 800 kilo pirinç kullanıldığı ve yemeklerin yanında 7 bin ekmek dağıtıldığı öğrenildi.
    
     -Ali Dede kimdir
    
     Şeyh Ali Dede 1600lü yıllarda Şanlıurfaya gelir ve Karaköprüde yaşar. Sultan 4. Mehmet Han, 30 Kasım 1651 tarihli bir berat ile Ali Dedeye bugün Karaköprü olarak bilinen beldeyi bağışlar.
     Hayır sahibi Ali Dede, senenin belli günlerinde beldede yaşayan ve gelen misafirlere hayrat yapar. Beratle kendisine verilen Karaköprünün kullanımına karşılık her yıl hayratın yapılmasını vasiyet eder.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Sevil Çelik
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Geleneksel Ali Dede Hayratı etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER