Geleneksel çocuk oyunları projesi başladı

Geleneksel çocuk oyunları projesi başladı -Okullar Hayat Olsun projesi, Papucu Yarım Çık Dışarıya Oynayalım adlı geleneksel çocuk oyunları programıyla başladı


ANKARA (A.A) - Pabucu Yarım Çık Dışarıya Oynayalım adlı geleneksel çocuk oyunları projesi, törenle başladı.
     Mamak Şehit Cihan Yıldız İlkokulunda, geleneksel çocuk oyunlarından yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, tombik, yakantop oynanırken, topaç gösterileri yapıldı.
     Açılışta konuşan Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, projeyi çok önemli bulduğunu belirtti.
     Karadağ, Teknolojinin getirdiği imkanlardan istifade edeceğiz ama bizi biz yapan değerleri de muhafaza etmeliyiz diyerek, geleneksel çocuk oyunları ve milli kültürün bu projeyle canlandırılacağını kaydetti.
     Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da şanslı bir çocukluk geçirdiğini şimdi anladığını söyleyerek, geleneksel oyunlara ilginin artması ve yarışmanın ödül töreninde bütün Ankaralıların bir araya gelmesini temenni etti.
     Oynanan oyunların ardından, öğrencilere oyuncak seti hediye edildi.
    
     -Papucu Yarım Çık Dışarıya Oynayalım-
    
     Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başkentin 9 merkez ilçesindeki tüm ilk ve orta okulların 2,3,4 ve 5. sınıflarında uygulanan projeyle her kademede farklı bir oyunla gelenekseli yenileyerek koruma amaçlanıyor.
     Proje kapsamında ikinci sınıflar yağ satarım bal satarım, üçüncü sınıflar mendil kapmaca, dördüncü sınıflar tombik, beşinci sınıflar yakantop oyunlarıyla müsabakaya katılacak.
     Her branşta birinci olan takımlar 29 Mayısta Ankara finalinde yarışacak.
    
     Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Geleneksel çocuk oyunları projesi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER