Geleneksel spor dalları

Geleneksel spor dalları -Denizlideki Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali, Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası müsabakasıyla başladı


DENİZLİ (A.A) - Denizlide düzenlenen Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali, Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası müsabakasıyla başladı.
     Gençlik ve Spor Bakanlığı, Denizli Belediyesi, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve TRTnin ortaklaşa düzenlediği festivalin açılışı, Belediye Spor Toto Geleneksel Sporlar Kompleksinde yapıldı.
     Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Garnizon komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, belediye başkanı Osman Zolanin de katıldığı festivalin açılışı öğrencilerden yoğun ilgi gördü.
     Festivalin açılış etkinliği olan Atlı Cirit Türkiye Şampiyonasında ilk karşılaşma Sivas Binicilik ve Cirit Kulübü ile Erzurum Akıncılar Atlıspor Kulübü arasında oynandı.
     İki takım sporcularının birbirine üstünlük sağlamak için kıyasıya yarıştığı karşılaşmayı, Sivas Binicilik ve Cirit Kulübü +17,5 puana karşı +4,5 puanla kazandı.
     Denizlide 25 ülkeden toplam 450 sporcunun katılımıyla düzenlenen ve 14 Ekime kadar sürecek festivalde, geleneksel Türk sporlarından atlı cirit, rahvan binicilik, gökbörü, matrak, şalvar güreşi, kuşak güreşi, aba güreşi ve aşırtmalı aba güreşi gösterilerinin yanı sıra sumo güreşi müsabakaları gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Geleneksel spor dalları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER