Gelincik Projesi Artvinde uygulanacak

Gelincik Projesi Artvinde uygulanacak


ARTVİN (A.A) - Ankara Barosunun Ankara Valiliği ve İl Özel İdaresi ile birlikte şiddet mağduru kadın ve çocuklara destek amacıyla 2011 yılından itibaren yürüttüğü Gelincik Projesinin Artvinde de uygulanacağı bildirildi.
     Artvin Barosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, proje eğitimi için Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Gelincik Projesi Başkanı Hilal Akdeniz, Şavşat Karagölde düzenlenen ve 2 gün süren eğitim kampında, Artvin Barosu kadın komisyonlarına proje hakkında bilgi verdi.
     Proje eğitimlerinin 1. gününde Gelincik Projesinin uygulanmakta olduğu 1 yıllık süreç hakkında bilgi veren Akdeniz, Gelincik Hattının Ankarada hizmet vermesine karşın Türkiyenin dört bir tarafından müracaat aldığına dikkati çekerek, 1 yılda Gelincik Hattını 10 bin 500 kadının aradığını, Ankara Barosunun bu süre içerisinde 900 kadına ücretsiz avukat atadığını, 200 şiddet mağdurunu sığınma evine yerleştirirken 110 kadına psikolojik destek verdiğini ifade etti.
     Projenin hayata geçirildiği son 1 yıl içerisinde Artvin Barosu gibi Niğde, Bursa, Eskişehir, Antalya ve Denizli Barolarının da Gelincik Projesini uygulamak üzere harekete geçtiğini kaydeden Akdeniz, Türkiye Barolar Birliğinin de şiddet hattı çalışması olduğunu belirtti.
     Artvin Barosu Başkanı İzzet Varan ise Ankara Barosunun 1 yıldan bu yana yürüttüğü Gelincik Projesinin Türkiyede yaşayan kadınların en önemli sorunu haline gelen şiddete dikkati çektiği, bu konuda önemli bir kamuoyu oluşmasını sağladığını ifade ederek, Bu bağlamda Gelincik Projesine katkıda bulunmayı ve bu projeyi Artvinde de hayata geçirmeyi gerçekten çok önemli buluyoruz dedi.
    
     Muhabir : Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı : Asena Akçay
<< Önceki Haber Gelincik Projesi Artvinde uygulanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER