Gemlik Belediye Başkanvekili Yılmaz:

Gemlik Belediye Başkanvekili Yılmaz: -Gemlik Belediyesi olarak beton parke, bordür çalışması ve kauçuk alımında doğrudan temin limiti aşılmadı. Aydınlatma direkleri alımında da iddia edildiği gibi aşım ya da kayırma yok


BURSA (A.A) - Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, beton parke, bordür çalışması ve kauçuk alımında doğrudan temin limitinin aşılmadığını, aydınlatma direkleri alımında da iddia edildiği gibi aşım ya da kayırmanın bulunmadığını bildirdi.
     Yılmaz, hakkındaki iddialara yanıt verdiği basın toplantısında, iddialara doğru şekilde yanıt vermek, haksız ve asılsız iddiaların önüne geçmek adına basın toplantısını düzenlediğini söyledi.
     Kamu İhale Kanununa göre belli bir rakamın üstündeki işlerin ihale yoluyla yapıldığını, bu iş ve işlemlerin doğrudan temin yoluyla yapılmasının suç olduğunu dile getiren Yılmaz, 38 bin 44 lira olan doğrudan temin limitinin aşılmadığını kaydetti.
     Yılmaz, Gemlik Belediyesi olarak beton parke, bordür çalışması ve kauçuk alımında doğrudan temin limitinin aşılmadığını, aydınlatma direkleri alımında da iddia edildiği gibi aşım ya da kayırmanın olmadığını, 45 adet aydınlatma direğinin 28 bin 350 lira, tek ihalede alınan bordürlerin ise 20 bin 975 lira tuttuğunu belirtti.
     Otopark hesaplarının vadesiz hesapta tutulup, belediyenin zarara uğratıldığı iddialarına da değinen Yılmaz, otopark hesabının CHPli belediye döneminde açıldığını söyledi. Yılmaz, Biz o hesabı işlettik. CHP döneminde vadeli hesaptı da biz mi vadesiz hesaba çevirdik- Ancak 7 Mayısta gelen genelgeyle bu hesabı vadeli duruma geçirdik dedi.
     Yılmaz, belediyenin iddia edildiği gibi 11 milyon 500 bin lira borcu bulunmadığını belirterek, şunları kaydetti:
     29 Mayıs 2012 tarihi itibarıyla belediyenin 1 milyon 278 bin lira borcu var. Göreve geldiğimizde, CHPli belediye kasada 42 bin, borç olarak da 6 milyon lira bıraktı. Belediye olarak bir yıl içinde bu borcu ödedik. Belediyeden kim alacaklıysa CHPliler ve CHPli meclis üyeleriyle birlikte gelsinler, alacaklarını ibra etsinler. Biz de kimler alacaklıymış merak ediyoruz. Kimse mağdur olmasın, alacaklılar gelsin, iddia edildiği gibi borcumuz varsa hemen ödeyelim. CHPli belediye 22 ay görev yaptı. Bu süreçte kamulaştırma, park, altyapı çalışması, saha yapılması, saha ve park yenilemesi, yeni park açılması, spor aletleri alınıp konulması, herhangi bir yatırım hizmeti ben göremedim. Şimdi bize hizmet yok, borçlu belediye diye iftira atıyorlar. Oysa biz laf değil, iş üretiyoruz. Gemlik halkı her iki dönem arasındaki farkı görüyor.
     Refik Yılmaz, soru üzerine GEMPORT hisselerini satabileceklerini belirterek, CHP ve MHP de katkı sunsun. Hissemizi satalım, kentsel dönüşüme harcayalım. Buradan herkese çağrı yapıyorum. Hisselerimizi bu şekilde, bu amaçla satabiliriz şeklinde konuştu.
     (BYR-HLK)
<< Önceki Haber Gemlik Belediye Başkanvekili Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER