Genç Belediyesi turizm öncelikli yöre belediyesi

Genç Belediyesi turizm öncelikli yöre belediyesi oldu -Belediye Başkanı Ariç: İlçemizin turizm öncelikli belediye kapsamına dahil edilmesi bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir


BİNGÖL (A.A) - Genç Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Turizmde Öncelikli Yöre Belediyesi ilan edildi.
     Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Murat Nehri kenarında kurulan ilçenin doğa ve kültür turizmi değerlerine sahip olması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Turizm Öncelikli Yöre Belediyesi ilan edildiğini söyledi.
     İlçesinin ülke genelindeki 328 belde ve ilçe merkezi arasında turizmde öncelikli yöre belediyeleri listesine alınmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Ariç, ilçenin tanınması ve kalkınması için yapacakları yatırımlarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının avantajlarından yararlanacakları kaydetti.
     Ariç, bundan sonra turizm alanında daha emin adımlar atılacağını belirterek, şunları söyledi:
     İlçemiz turizm alanında adından bundan sonra daha çok söz ettirecek. Gençin sahip olduğu doğa turizmi potansiyelini harekete geçirmek, ilçe ekonomisini canlandırmak, ilçenin cazibe merkezi olabilecek projelerine katkı alabilmek amacıyla başvuruda bulunmuştuk. Başvurumuz kabul edildi ve Genç Belediyesi 2013 yılı için turizm öncelikli yöre belediyesi ilan edildi. İlçemizin bu denli önemli bir konuma gelmesinde bize desteklerini esirgemeyen Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaza ve Bingöl Milletvekilimiz Prof. Dr. Eşref Taşa teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemizin turizm öncelikli belediye kapsamına dahil edilmesi bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Genç Belediyesi turizm öncelikli yöre belediyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER