Gençler girişimciliğe hazırlanacak

Gençler girişimciliğe hazırlanacak -Adıyamanda, Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında 60 genç eğitim alacak


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında 60 genç eğitim alacak.
     Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli işletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığınca (KOSGEB) Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm sloganıyla başlatılan Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tanıtım toplantısı yapıldı.
     Vali Mahmut Demirtaş, projenin Adıyamanlı gençler için büyük önem arz ettiğini söyledi.
     Projeyle gençlerin hayallerini gerçekleştirme fırsatı yakalayacağını belirten Demirtaş, şöyle konuştu:
     Ücretsiz düzenlenecek girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak, sertifika almaya hak kazanan genç girişimciler, KOSGEBin yeni iş kuranlara verdiği 30 bin TLye kadar hibe ve 70 bin TLye kadar faizsiz krediye başvuru hakkına sahip olacak. Bu projeyle gençlerin girişimcilerin desteklenmesi ve istihdamın artırılması amaçlanmaktadır. Genç girişimci sayısı ne kadar artarsa istihdam oranı da o kadar artar. Bu proje ile toplumsal refahın artırılmasının yanı sıra insanlarımızın hayat standartları da o kadar artırılmış olacak.
     AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş de, ülkenin geleceği için gençliğe önem verdiklerini söyledi.
     Toplumun bütün kesimlerini hem Adıyaman için hem de Türkiye içi harekete geçirmek gerektiğine işaret eden Yetiş, Bu tür girişimcilik faaliyetleri ile toplumun önemli bir kesiminin harekete geçirildiğine inanıyoruz. Bu projenin Adıyamanda başlatılması çok önemli. Bu bir anlamda Adıyamanın kendi içerisinde taşıdığı girişimci ruhu da ortaya koymuş oluyor. İnşallah genç arkadaşlarımızın alacağı eğitim sonunda ortaya koyacağı güzel projelerle açacakları iş yerlerinin açılışını da yaparız diye konuştu.
     KOSGEB İl Müdürü Adnan Akyüz ise proje kapsamında 18-29 yaş arasındaki 60 genç girişimciye eğitim vereceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gençler girişimciliğe hazırlanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER