Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Çanakkalede

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Çanakkalede -Çanakkalede olan değerler, Türkiyenin bir başka yerinde yok. Anadolunun dört bir yanından, Anadolu toprakları dışından Osmanlı bakiyesi olan imparatorluk topraklarından gelen nice kara yağı


ÇANAKKALE (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Çanakkalede olan değerler, Türkiyenin bir başka yerinde yok. Anadolunun dört bir yanından, Anadolu toprakları dışından Osmanlı bakiyesi olan imparatorluk topraklarından gelen nice kara yağız delikanlılar, karşı kıyıda adeta bedenlerini bize siper etmek istercesine dağ gibi yığılmış yatar vaziyetteler dedi.
     Bakan Kılıç, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) yeni akademik yılı açılış törenine katıldıktan sonra Cuma Namazını Fatih Camisinde kıldı. Namazın ardından Çarşı Caddesinde esnafı ziyaret eden ve vatandaşlarla sohbet eden Bakan Kılıç, yürüyerek, AK Parti İl Başkanlığına geçti. Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Milli Takım Sporcusu Ümit Burunlular ile bilek güreşi yapan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, 10 yıldır iktidarda olduklarını söyledi.
     10 yıldır iktidarda olmamıza rağmen milletimizin, AK Partiye, başta Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti kadrolarına olan ilgisi, sevgisi, teveccühü ilk gün ki gibi devam ediyor diyen Kılıç, fırsat buldukça Türkiyenin her tarafını dolaşmaya gayret ettiklerini bildirdi.
     Önümüzdeki hafta Kurban Bayramı nedeniyle seçim bölgesi Samsunda olacağını ifade eden Kılıç, Ondan sonra yine Türkiyenin dört bir yanına, adeta Türkiye kazan biz kepçe misali, dört bir yanına ulaşmaya gayret edeceğiz dedi.
     Millete hizmet etmek, halkın rızasını kazanarak, hakkın rızasına erişmek gayesinde olduklarını vurgulayan Kılıç, niyetlerinin halis olduğunu, iyi niyetle yola çıktıklarını dile getirdi. Kılıç, şöyle konuştu:
     Sizler Türkiyenin en güzel köşelerinden biri olan, manevi anlamda da belki Türkiyenin en güzel yerleşim yeri olan Çanakkaledesiniz. Umulur ki Çanakkalenin bu kıymetini bilesiniz, umulur ki Çanakkalede yaşayan herkes, Çanakkalenin bu manevi yönünü, bu tarihi yönünü yakından idrak etsin ve yaşasın. Çünkü Çanakkalede olan değerler, Türkiyenin bir başka yerinde yok. Çanakkaleyi geçilmez kılan ve Anadolunun dört bir yanından, Anadolu toprakları dışından Osmanlı bakiyesi olan imparatorluk topraklarından gelen nice kara yağız delikanlılar, karşı kıyıda adeta bedenlerini bize siper etmek istercesine dağ gibi yığılmış yatar vaziyetteler. Burası Türkiyenin bambaşka bir köşesi. Çanakkaleye, Çanakkalelilere hizmet etme sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Bu kadar manevi değerleri bünyesinde barındıran önemli bir tarihi kente hizmet etme sorumluluğuyla hareket ediyoruz.
     Kente yaptıkları yatırımlar hakkında da bilgi veren Kılıç, 10 yıllık AK Parti iktidarı döneminde ÇOMÜnün iki katından daha fazla büyüdüğünü söyledi.
     Büyümenin hem öğrenci sayısı, hem yurt yatak kapasitesi ve üniversitenin sahip olduğu fakülteler, yüksek okullar ve bölümlerin hizmet verdiği binalar bakımından olduğunu kaydeden Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bu kadar işi yapan hükümet var. Bunca işi yoluna koyan bir Başbakan var. Gecelerini gündüzlerine katan uykusuzluk, yorgunluk dinlemeyen, umursamayan, canla başla milleti için çalışan bir Başbakanın kadrolarıyız hepimiz. Eğitimde bizim yaptığımızı başka hiç kimse yapamadı. Sağlıkta bizim yaptığımızı kimse yapamadı. Bugün sağlık garantisi olmayan kimse yok. Ders kitabı, okulunda kendisine ücretsiz teslim edilmeyen kimse yok. Evinde bakıma muhtaç yaşlısı veya fiziksel anlamda yatalak hastası ailelere Başbakanlık fonları üzerinden aylık yaklaşık 800 lira evde bakım ücreti ödeyen, sosyal devlet anlayışını egemen kılan bir AK Parti hükümeti bugün iş başında. Birileri buna sadaka devleti der. Kimileri de buna sadaka kültürü der. Ama bunlar sosyal devletin ne olduğunu bilmezler. Halk onların dilinde vardır, bizim uygulamalarımızda var. Sosyal devlet onların sadece söyleminde vardır, bizim icraatımızda var.
     Çanakkaleye sahip çıkmanız lazım. Kapı kapı, dükkan dükkan özellikle kadınlarımızın diyen Kılıç, Önümüzde belediye seçimleri var. Oraya yönelik hazırlıklarımıza şimdiden Çanakkaleliler olarak başlamanız lazım. Siz gayret ederseniz, siz isterseniz, siz çaba gösterirseniz, burada konuştuklarımız aramızda kalmazsa başaramayacağınız bir iş, kazanamayacağınız bir seçim kesinlikle yok ifadelerini kullandı.
    
     -Akhisar Belediyesporun stat sorunu-
    
     Bakan Kılıç, bir gazetecinin, Akhisar Belediyespora stat yapılması konusundaki çalışmaları sorması üzerine, Akhisar Belediyesporun Süper Lige çıktığını anımsattı.
     Akhisar Belediyesporun Süper Lige çıkışı kesinleşmeden önce Akhisar Belediyesi ile bu anlamda görüşmeler yaptıklarını ifade eden Kılıç, Yapımını talep ettikleri projeyi aldık. Spor Genel Müdürlüğümüzde detaylı bir değerlendirmeye tabi tuttuk. Bazı düzeltmeler yaptırdıktan sonra Akhisar Belediyespor için yapımı düşünülen stadyumun projelerini onayladık. Manisa Akhisar Belediyespor Kulübü için stadyumun temelinin atılması, ihalesinin yapılması yönünde Gençlik ve Spor Bakanlığı yönünden bir sıkıntı söz konusu değil diye konuştu.
     Bakan Kılıça, ziyaret anısına 17 numaralı üzerinde Suat Kılıç yazılı Darnadelspor forması hediye edildi.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Çanakkalede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER