Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Erzurumda

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Erzurumda -Bakan Kılıç, Atatürk Üniversitesi Erzurum Genç Vizyon Kulübü tarafından organize edilen Gençlik Suat Abisiyle Buluşuyor söyleşisine katıldı -Bakan Kılıç: AK Parti hükümeti gençlere ö


ERZURUM (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti hükümeti gençlere öyle bir güven penceresinden yaklaştı ki 30 olan milletvekili seçilme yaşını 25e indirdi dedi.
     Bakan Kılıç, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde Atatürk Üniversitesi Erzurum Genç Vizyon Kulübü tarafından organize edilen Gençlik Suat Abisiyle Buluşuyor söyleşisine katıldı.
     Üniversite gençliğine kendi hayatından da örnekler veren Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın gençlere güvendiğini söyledi.
     Kılıç, 3 Kasım 2002 milletvekilliği seçimlerinde kendisinin 30 yaş sınırında olduğunu anlatarak, Hatta benimle bu anlamda latife yapanlar da vardır. Seçim kararı alınırken Suatın doğum tarihine baktılar diye. 23 Temmuz doğumluyum. 22 Temmuzda erken seçim ilan edildi. Birkaç gün sonrasında seçim kararı alındı ve biz böyle birkaç ay farkla milletvekilliği seçimine aday olma imkanını ve hakkını edindik dedi.
     Şimdi milletvekili seçilme yaşının 25 olduğunu dile getiren Kılıç, AK Parti hükümeti gençlere öyle bir güven penceresinden yaklaştı ki 30 olan milletvekili seçilme yaşını 25e indirdik. Size duyduğumuz güvenden dolayı. Eğitimini yeni tamamlamış, belki yüksek lisansını yeni tamamlamış, belki göreve yeni başlamış bir gencimizin bile kendi yaşıtlarını, akranlarını üniversite gençliğini Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil edebilecek eğitime, donanıma, birikime, cesarete ve ehliyete layık olduğu kanaatiyle biz hareket ettik diye konuştu.
     Cumhuriyet idaresinin milletin bütün bireylerine eşit yükselme ve hayata ortak olma fırsatları sunduğunu vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:
     Çanakkalede kınalı kuzular dünyanın en muhteşem ordularına zamanın galiplerine karşı Çanakkale Boğazını geçilmez kıldılar. Kınalı kuzular ki 15-18 yaş aralığındaydılar. 5-6 Ocak tarihinde Sarıkamışta rivayet olunur ki saylıları 90 bindir, şehitlerimize bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Sarıkamış dağlarını adeta Serhat boyu olarak kanlarıyla çizen şüheda, o kahraman ecdadımız sizlerin yaşında ya da sizlerin küçük kardeşleriniz yaşlarındaydı. Onları Çanakkaleye gönderirken güven duyduğumuza göre, onları Sarıkamış dağlarında kanlarıyla sınırı tayin etmeye gönderirken güven duyduğumuza göre demek ki o nesillerin bugünkü torunları olan ve geleceğe dair umutları olan adeta kanlarıyla suladıkları topraktan yeşeren filizler olan sizlere de Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyetini ve topyekun milletimizin geleceğini emanet edecek kadar size güven duyuyoruz.
     Kılıç, Palandöken Gençlik Merkezinde kurs gören öğrencileri ziyaret etti. Burada 5-6 Ocak Sarıkamış Şehitlerini Anma törenlerinde görev alacak öğrencilerle bir süre sohbet etti.
     Daha sonra, Atatürk Üniversitesi kampüsünde bulunan Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı öğrenci yurtlarını ziyaret eden Kılıç, telefonda annesiyle konuşan bir kız öğrencinin telefonunu alarak ailesiyle görüştü.
     Kılıç, Ankaraya gitmek üzere Erzurumdan ayrıldı.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Erzurumda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER