Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: -Elin oğlu S&P, oradakilerin (ekonomik sıkıntı çeken Avrupa ülkeleri) kredi notunu değil, Türkiyenin kredi notunu düşürerek adeta küresel sermaye birikimine Türkiye yerine başka yerlere gitmeyi öneri


SAMSUN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Standart and Poorsun Türkiyenin kredi notu görünümüyle ilgili kararına ilişkin, Elin oğlu S&P, oradakilerin (ekonomik sıkıntı çeken Avrupa ülkeleri) kredi notunu değil, Türkiyenin kredi notunu düşürerek adeta küresel sermaye birikimine Türkiye yerine başka yerlere gitmeyi öneriyor, tavsiye ediyor dedi.
     Kılıç, Samsun Yaşar Doğu Spor Salonunda düzenlenen 7. Türkiye Muhasebe Forumunda yaptığı konuşmada, Samsunda yapılan tesisler hakkında bilgi verdi.
     Kentte 7 bin 500 kişilik spor salonu inşaatının devam ettiğini belirten Kılıç, Bunun kaba inşaatını tamamladık. 2 bin 222 kişilik yeni bir spor salonu Samsuna kazandıracağız. Bafrada 2 bin kişilik spor salonu temeli atacağız diye konuştu. Kılıç, şöyle devam etti:
     İnşaatına başladığımız ya da 19 Mayıs itibariyle inşaatına başlayabilecek durumda olduğumuz yüksek öğrenim öğrenci yurdu adedi 32. Bu 32 yurdun karşılık geldiği yatak kapasitesi 25 bin kişi. Bu 32 projenin KDV dahil maliyeti ise 762 milyon lira. Temeli atılan 26 proje de Spor Genel Müdürlüğünden geldi. Bunların yatırım maliyeti de 450 milyon lira. Toplam 1 milyar 162 milyon liralık yatırım tek kalemde, tek butonla temeli atılabilecek durumda. Bu kaynak hepimizin kaynağıdır, Türkiyenin kaynağıdır. Böylesine yüksek, dinamik bir ekonomik büyüklüğe sahibiz. Tabii ki bu kaynaklarda sizlerin de büyük emeği var. Bu kaynağı üretmek kolay değil. 352 adet ilçe ölçeğinde ve genel ölçekte stadyum ve çim saha yapacağız. 2011 yılı son çeyreğinde ekonomide dünyanın en hızla büyüyen ikinci, Avrupanın en hızlı büyüyen birinci ülkesiyiz. Türkiyenin ekonomik performansı önemli.
    
     -S&Pnin Türkiyenin kredi notu görünümüyle ilgili kararı-
    
     Bizimle o kadar çok uğraşan var ki, bizim kendi kendimizle uğraşmamamız lazım. Bilakis içeride kenetlenerek dışa odaklanmamız lazım diyen Kılıç, şöyle konuştu:
     Avrupada İspanya ekonomisinin hali ortada. İrlanda, İtalya ve Yunanistanın durumu ortada. Fransanın durumu pek de iç açıcı değil. Avrupanın amiral gemisi Almanya bile batık durumdaki Avrupa ekonomilerini kurtarmak için kaynak bulmaya çalışırken, kendi ekonomisi açısından ciddi problemler yaşıyor. Ama elin oğlu S&P, oradakilerin kredi notunu değil, Türkiyenin kredi notunu düşürerek adeta küresel sermaye birikimine Türkiye yerine başka yerlere gitmeyi öneriyor, tavsiye ediyor. Buradan baktığımız zaman kendi iç dinamiklerimize duymamız gereken güven apaçık ortadadır. Bu kredi notu etkileşimiyle Türkiyenin kredisi de düşmez, itibarı da düşmez ama S&Pnin itibarı tahmin ediyorum ciddi anlamda düşmüştür, sarsılmıştır.
     (GÜN-MKU-ORH-LİK-SFD)
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER