Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: -Dağda, ovada, bayırda her türlü mücadele yapılıyorki adamlar bu şekilde azgınlaştılar


MUĞLA (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, son dönemdeki terör saldırıları ile ilgili olarak, Dağda, ovada, bayırda her türlü mücadele yapılıyor ki adamlar bu şekilde azgınlaştılar dedi.
     Cuma namazını tatilini geçirdiği Marmariste kılan Bakan Suat Kılıç, namazın ardından ziyaret ettiği Marmaris Kapalı Çarşıda esnaflarla sohbet etti. Esnaflara hayırlı işler dileyen Bakan Kılıç, alışveriş yapan turistlerle de konuşarak, tatillerinin nasıl geçtiğini sordu.
     Ziyaret sırasında bir esnaf, Gaziantepte 9 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıya tepki göstererek, terör örgütünün bir an önce bitirilmesini istedi.
     Esnafın tepkisi üzerine Kılıç, şunları söyledi:
     Dağda, ovada, bayırda her türlü mücadele yapılıyorki adamlar bu şekilde azgınlaştılar. Gelip şehir merkezinde masum insanları, 1 yaşındaki, 3 yaşındaki bebekleri katledip kanlarına girecek kadar canavarlaşmaları neyi gösteriyor- Bu bir hak arayışı değil, bu bir özgürlük mücadelesi değil, bu bir demokrasi arzusu da değil. Bu halkı halka kırdırmak, insanların arasına düşmanlık sokmak. Ancak milletimiz direncini, sağduyusunu koruyarak ortaya koyacak. Bu coğrafyada Kürt, Türk hepimiz kardeşiz. Bayrağımız ve vatanımız tek. Birkaç tane cani, canavar, cinayet şebekesinin milletimizin varlığına kast etmesi bizi birbirimize düşürmez.
     Sokak ortasında bomba patlatmanın, Benim hiçbir kutsalım yok, insan benim kusalım değil, yaşama hakkına saygı duymuyorum demek olduğunu belirten Kılıç, bu olayların, yapanların canavar olduğunun teyidi olduğunu kaydetti. Bunu, yaşanan her terörist saldırıda milletin gördüğünü vurgulayan Kılıç, Allahın izniyle mücadelemize devam ediyoruz. Milletimiz provokasyona kapılmasın, tahriklere gelmesin, kardeşler arasında kimse girmesin diye konuştu.
     Marmaris Polis Merkezini de ziyaret eden Kılıç, nöbet bekleyen ve vatandaşların işlemlerini yapan polis memurlarıyla sohbet etti.
    
     -Bakan olduğunu öğrenince Kralsın deyip boynuna sarıldı-
    
     Daha sonra beraberindeki partililerle bir pastaneye giden Kılıça tatlı ve çay ikram edildi. Kendisine ikram edilen tatlıyı etrafındaki çocuklara bizzat kendisi yediren Kılıç, ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Selahi Varolun imza istediğini de geri çevirmedi.
     Kendisine imza veren kişinin bakan olduğunu öğrenince büyük sevinç yaşayan Selahi Varol, Kralsın diyerek Kılıça sarıldı. Bakanı evine davet eden çocuk, bu gece kendilerinde kalmasını istedi. Annesinin çok güzel börek yaptığını belirten Selahi Varol, kendisine harçlık da veren Kılıçı evlerine börek yemeğe gelmesi konusunda uzun süre ikna etmeye çalıştı.
     Esnaf ziyareti boyunca Kılıçı takip eden çocuk, Sen bana bir iyilik yaptın, ben de sana yapmazsam mahcup kalırım. Hediye vermek istiyorum diyerek ısrarını sürdürdü. Çocuğun 3 gün sonra 11 yaşına gireceğini öğrenen Kılıç, verdiği harçlığı doğum günü hediyesi olarak kabul etmesini istedi. Bakan Kılıç ile Selahi Varol arasındaki diyalog vatandaşların da ilgisi çekti.
     Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, daha sonra İçmeler beldesine giderek, futbol sahalarında incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER