Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Kayseride -Bakan Kılıç: (BDPlilerin teröristlerle buluşması) Bir siyasetçi olarak kamu vicdanında oluşan derin yarayı tercüme etmek bizim vazifemiz, görevimizdir. Toplum, o kucaklaşmadan son dere


KAYSERİ (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, (BDPlilerin teröristlerle buluşması) Bir siyasetçi olarak kamu vicdanında oluşan derin yarayı tercüme etmek bizim vazifemiz, görevimizdir. Toplum, o kucaklaşmadan son derece incinmiştir, rencide olmuştur. Toplum o kucaklaşmayı dostane değil hasmane bir tutum olarak analiz etmiştir dedi.
     Bakan Kılıç, Erciyes Dağında Büyükşehir Belediyesi Master Planı Tanıtım Brifingine katıldı.
     Belediye Başkanı Mehmet Özhasekinin verdiği brifing sonrası Erciyes Dağına yapılacak otel yerlerini inceleyen Bakan Kılıç, bir basın mensubunun, Van Cumhuriyet Savcılığı BDPli 10 vekille ilgili fezleke hazırladı. Savcılığa göre vekillerin PKKlılarla buluşması bilinçli ve topluma mesaj içeriyor. Bir hukukçu olarak nasıl değerlendirirsiniz- yönündeki sorusunu yanıtladı.
     Bir hukukçu olmaktan ziyade konuya siyasetçi olarak yaklaştığını belirten Bakan Kılıç, şunları söyledi:
     Dağdan gelirken tesadüfen karşı karşıya gelmiş değiller. Kucaklaşma anındaki samimiyet ve sıcaklık mizansenin iki boyutlu olduğunu apaçık ortaya koyuyor zaten. Van Cumhuriyet Savcılığının almış olduğu karar, soruşturmanın, tahkikatın devam eden aşamaları üzerinde yorum yapmayı doğru bulmam. Ama bir siyasetçi olarak kamu vicdanında oluşan derin yarayı tercüme etmek bizim vazifemiz görevimizdir. Toplum o kucaklaşmadan son derece incinmiştir, rencide olmuştur. Toplum o kucaklaşmayı dostane değil hasmane bir tutum olarak analiz etmiştir. O kucaklaşma kesinlikle tesadüfi değildir. Bilinçlidir, sistemli bir eylemdir.
     Türkiye Cumhuriyetinin bir hukuk devleti olduğunu ve teröristle mizansen olarak kurgulanmış bir kucaklaşmanın hukuk nezdinde yaptırımları olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, Nihayetinde bağımsız mahkemelere ve cumhuriyet savcılığı makamlarına itimat ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER