Gençlik ve Spor Bakanlığının tarafından Türkiyede

Gençlik ve Spor Bakanlığının tarafından Türkiyede olimpik kültür ve bilincin yaygınlaşması amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Olimpik Gün koşusu, Bilecikte yapıldı


BİLECİK (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiyede olimpik kültür ve bilincin yaygınlaşması amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Olimpik Gün koşusu, Bilecikte yapıldı.
     Pelitözü Gölparkda yaklaşık 2,5 kilometrelik yürüyüş gölün etrafından bir tur atılmasıyla sona erdi. Yürüyüş sonunda atletizm antrenörleri tarafından kültür fizik hareketleri yaptırıldı.
     Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Lütfi Doyuk, Olimpik Gün yürüyüşünde amaçlarının, sporu yaygınlaştırarak sürekli hale getirmek olduğunu belirterek, 7den 70e herkesin katılabileceği bir şekilde organizasyon düzenlediklerini söyledi.
     Koşabiliyorsan koş projelerinin devam ettiğini anlatan Doyuk, şöyle konuştu:
     Bu proje ile Olimpik Gün yürüyüşü etkinliğini birleştirerek geniş kapsamlı proje hazırlamış olduk. Büyük bir katılımla göletin etrafında 2,5 kilometre yürüyüş yaptık. Yürüyüş sonunda, katılımcılara katılım formları dağıttık. Böylelikle spor yapan herkesi kayıt altına almış olduk. Form dolduran kişiler lisans alacak ve kayıtlı sporcu olacak. Böylece yapılan sporun sürekliliğini sağlamış olacağız. Zaten amacımız sporun sürekliliğini sağlamak. Bir diğer amacımızda spor yapan öğrencilerimizin anne-babalarının da spor yapan kişiler olmasını ve beraber spor yapmalarını sağlamak.
     Piknik havasında gerçekleştirilen Olimpik Gün koşusuna, Valilik Özel Kalem Müdürü Filiz Sağır, İl Genel Sekreter Yardımcısı Musa Ünaldı, AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bilecik Yurt Müdürü Selahattin Bulmuş, Bilecik Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Veli Yetim ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Nusret Tosun ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanlığının tarafından Türkiyede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER