Genel Sağlık Sigortası Tescil İşlemleri

Genel Sağlık Sigortası Tescil İşlemleri -SGK Muğla Müdürü Dorum: Gelir testi yaptırmak isteyen vatandaşların yerleşim yerlerinin bağlı olduğu sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına SGK tarafından gelir testine müracaat bildir


MUĞLA (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ayhan Dorum, Gelir testi yaptırmak isteyen vatandaşların yerleşim yerlerinin bağlı olduğu sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına SGK tarafından gelir testine müracaat bildiriminin tebliğ edildiği tarihten itibaren bir ay içerisinde müracaat etmesi gerekli dedi.
     Dorum, Genel Sağlık Sigortası Tescil İşlemleri hakkında yaptığı açıklamada, 1 Ocak tarihi itibarıyla Türkiyede ikamet eden ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan Türk vatandaşlarının 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında resen tescil edildiğini belirtti.
     Herhangi bir sosyal güvencesinin olmadığı tespit edilen kişilerin, resen genel sağlık sigortası tescilinin yapıldığına ve asgari ücret üzerinden hesaplanan genel sağlık sigortası prim ödeme yükümlülüğünün ortaya çıktığına işaret eden Dorum, şunları kaydetti:
     Resen tescil edilenler tahakkuk eden genel sağlık sigortası primlerini Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank şubelerine ödeyebilirler. Vatandaşlarımız, gelir seviyesine göre ödemesi gereken genel sağlık sigortası prim miktarı ya da primlerinin devlet tarafından karşılanması şartını taşıyıp taşımadığınızın tespit ettirmeli. Gelir testi yaptırmak isteyen vatandaşların yerleşim yerlerinin bağlı olduğu sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına SGK tarafından gelir testine müracaat bildiriminin tebliğ ediliyor. Bu tarihten itibaren bir ay içerisinde müracaat edilmesi önemli. Ayrıca vatandaşlarımız kurumumuz tarafından yapılmakta olan gelir testine müracaat bildirimine ilişkin tebligatı beklemeksizin yerleşim yerinin bağlı olduğu sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurmaları halinde de gelir testi başvuruları kabul edilmekte ve gelir testi işlemi yapılmaktadır. Sağlık hizmetlerinden yararlanmak için genel sağlık sigortası primlerinizi düzenli olarak yatırılması önem arz etmektedir.
     Genel sağlık sigortası primlerini ödemeyenler, sağlık yardımlarından faydalamaz. Ayrıca, kanuni süre içinde ödenmeyen genel sağlık sigortası primlerine gecikme zammı ve cezası uygulanmaktadır.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Genel Sağlık Sigortası Tescil İşlemleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER