Gevaş, modern eğitim kurumlarıyla göz dolduruyor

Gevaş, modern eğitim kurumlarıyla göz dolduruyor -Vanın Gevaş ilçesinde inşa edilen modern yurt ve okullar sayesinde, öğrenciler daha rahat ve güvenli ortamlarda eğitim alacak


VAN (A.A) - Vanın Gevaş ilçesinde inşa edilen modern yurt ve okullar sayesinde, öğrenciler daha rahat ve güvenli ortamlarda eğitim alacak.
     Vanda geçen yıl meydana gelen depremlerden sonra kent merkezi ve ilçelerde başlayan eğitim yatırımları devam ediyor. Gevaş ilçesinde yaklaşık bir yıl önce deprem standartlarına göre inşa edilen 362 öğrenci kapasiteli yurt binası tamamlanarak faaliyete geçti. Yapımı devam eden iki okul binasının ise kısa süre sonra biteceği belirtildi.
     Birçok okulda olmayan özellikleri taşıyan modern eğitim kurumlarının hizmete girmesiyle ilçedeki eğitim kalitesinin de artması beklenirken, ilçeye hakim bir tepede ve Artos Dağının karşısında inşa edilen 362 öğrenci kapasiteli yurt binası üniversite öğrencilerine hizmet veriyor.
     Kredi ve Yurtlar Kurumunca yaptırılan, 181i kız 362 öğrenciye hizmet veren Gevaş Öğrenci Yurdunda, öğrencilerin yatakhanelerinde kullanılan eşyaların tümünün ahşaptan oluşması dikkati çekiyor.
     Üçer kişilik odalarda bulunan yataklar, çalışma masaları, lavabo, tuvalet ve banyolar ile öğrencilere en iyi hizmetin verilmesi amaçlanıyor.
     Yurtta kalan öğrencilerden Gizem Zoray, yurdun çalışma ve barınma ortamı açısından son derece modern şekilde dizayn edildiğini söyledi.
     İlçe merkezinde yapımı devam eden 24 derslikli Atatürk İlköğretim Okulu ile 16 derslikli Anadolu Lisesindeki çalışmalar ise hızla devam ediyor.
     Okulun yapımını üstlenen firmanın yetkilisi Ahmet Koçak, bölgede ilk defa kullanılan özel araçlarla inşa edilen okulun alt bölümünün sığınaktan oluştuğunu bildirerek, doğal afet ve benzeri durumlarda okuldaki tüm öğrencilerin kalabileceği genişliğe sahip sığınakta özel havalandırma sistemi bulunduğunu ifade etti.
     Koçak, engelli öğrencilerin eğitimlerini daha rahat ortamda sürdürmesi için de tüm kolaylığın sağlandığı okulda zeminin laminat parke, dış cephenin ise mantolama sistemi ile yapıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Gevaş, modern eğitim kurumlarıyla göz dolduruyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER