Gezici Savaş Müzesi Müzesi Kavakta

Gezici Savaş Müzesi Müzesi Kavakta


SAMSUN (A.A) - Çanakkale Savaşı ve Sarıkamış harekatının anlatıldığı Gezici Savaş Müzesi Kavak ilçesinde ziyarete açıldı.
     Türkiye Gaziler Kültür Yardımlaşma Vakfının katkıları ile bir otobüste hazırlanan müze Soğuksu Mahallesindeki Atatürk Park ve Meydanı kenarına konuşlandırıldı.
     Çanakkale Savaşında ve Sarıkamış harekatında kullanılan silahlar, aletler, malzemeler ile kurtuluş mücadelesini simgeleyen objeler ve resimlerin yer aldığı gezici müzeyi çok sayıda kişi ziyaret ederken, müzenin dışında bulunan Dur Yolcu ve Seyit Onbaşı maketleri de ziyaretçilerin ilgisini çekti.
     Gezici Savaş Müzesi Yetkilisi Erol Buran, müzenin Ankarada yapılan açılışının ardından Türkiyeyi dolaşmak için yola çıktığını söyledi.
     Çanakkale Savaşı ile Sarıkamış harekatının anlatıldığı gezici müzenin dört ay önce Ankarada yapılan toplantı sonucunda ilk olarak Karadeniz Bölgesine gitmesi kararı alındığını belirten Buran, İl il, ilçe ilçe Türkiyeyi dolaşacağız. Çanakkaleye gidemeyen vatandaşlara Çanakkaleyi anlatmak istiyoruz. Vatandaşlarımıza Çanakkale destanını ve Çanakkale ruhunu yaşatıyoruz dedi.
     Gezici Savaş Müzesinin ilçesinde iki gün kalacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Mustafa Günay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Gezici Savaş Müzesi Müzesi Kavakta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER