Gezici Sinema evine dönüyor

Gezici Sinema evine dönüyor -Altın Koza etkinlikleri kapsamında Anadoluyu dolaşan ve Türk sinemasını Anadolu insanıyla buluşturan gezici sinema yarın Adanaya dönüyor


ADANA (A.A) - Altın Koza etkinlikleri kapsamında Anadolu-7yu dolaşan ve Türk sinemasını Anadolu insanıyla buluşturan gezici sinema, yarın Adanaya dönüyor.
     Gezici sinemanın yolculuğu 16 Temmuz 2102 tarihinde başladı. Uğur Mumcu Meydanında basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, hem kamuoyuna gezici sinemayı tanıttı hem de gezici sinema etkinliğiyle amaç ve hedeflerini anlattı. Tanıtım toplantısının ardından gezici sinema 2 ay sürecek uzun yolculuğuna uğurlandı.
     Türk Sineması Yollarda ve Altın Koza Anadolunun Festivalidir sloganlarıyla yola çıkan gezici sinema turuna Adananın ilçelerinden başladı.
     Gezici sinema, sadece Türk sinemasının seçkin örneklerini insanlarla buluşturmakla kalmadı, geleneksel gösterilerimizden gölge oyunu yani Hacivat-Karagöz, Büyükşehir Belediyesi Bandosu gösterileri, konserler ve diğer gösterilerle en uzak yerlere yürek dolusu sevgi ve selam taşıdı.
     Adananın ilçelerindeki turun tamamlanmasının ardından Türk sineması uzun yolculuğuna batıdan doğuya, güneyden kuzeye ülkenin her yanını dolaşarak devam etti. Doğudaki seferinde güzergahını Batman-Hasankeyf, Diyarbakır-Çermik, Şanlıurfa-Harran ve Adıyaman olarak belirleyen gezici sinema, 38 ilde, 61 noktaya 14 bin 500 kilometre katederek ulaştı.
     Gezici sinema bu uzun Anadolu seferinini Kahramanmaraş ile noktalıyor ve 36 milyon Anadolu insanıyla Türk sinemasını buluşturmuş olacak.
    
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Gezici Sinema evine dönüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER