GGYD Başkanı Allıoğlu:

GGYD Başkanı Allıoğlu: -Ankara Mobilyacılar Sitesinin, OSB statüsüne kavuşturulmasına yönelik çalışmalar son derece yerindedir. Kararın TBMMden çıkmasını bekliyoruz


ANKARA (A.A) - Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu, Ankara Mobilyacılar Sitesinin, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) statüsüne kavuşturulmasına yönelik çalışmaların yerinde olduğunu belirterek, kararın TBMMden çıkmasını beklediklerini ifade etti.
     Allıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Mobilyacılar Sitesinin, Türkiyenin en büyük mobilya üretim merkezlerden biri olduğuna dikkati çekerek, Bugün yüz binlerce ev ve işyerinde, Sitelerde üretilmiş mobilyalar güvenle kullanılıyor. 5 binden fazla işyerinin faaliyet gösterdiği, on binlerce insanın ekmek yediği Ankara Siteler, hem kent, hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor ifadelerini kullandı.
     Buna karşın Sitelerin gelişen teknoloji ve değişen dünyaya ayak uydurmakta güçlük çektiğini ileri süren Allıoğlu, firmaların Ar-Ge ve inovasyona yeterince önem vermediklerini, markalaşmaya bütçe ayırmadıklarını savunarak, Sitelerdeki firmaların fabrikasyon üretim karşısında rekabet edemez hale geldiklerini kaydetti.
     Bu noktada OSB çalışmalarını çok önemsediklerini belirten Allıoğlu, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:
     Ankara Mobilyacılar Sitesinin, OSB statüsüne kavuşturulmasına yönelik çalışmalar son derece yerindedir. Kararın TBMMden çıkmasını bekliyoruz. Sitelerin OSB statüsüne alınması konusunda atılan her adımı, gösterilen tüm çabayı takdire değer buluyoruz. Sitelerde faaliyet gösteren işletmeler OSBlere sağlanan teşvik ve kredilerden faydalanabilecek, bu da yatırımların artmasına, mevcut işletmelerin işlerini büyütmesine, ihracat artışına yol açacaktır. Sitelere yakışmayan alt ve üst yapı sorunları da yine aynı çerçevede ele alınarak giderilecektir.
    
     Muhabir: İbrahim Yılmaz
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber GGYD Başkanı Allıoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER