GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürsoy:

GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürsoy: -Mersin sahip olduğu imkanları sayesinde 2013 yılında istediği sıçramayı yaparak, 2013 yılı için bölgenin ihracat şampiyonu olabilir


MERSİN (A.A) - Mersin Girişimci İş adamları Derneği (Mersin GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, Mersinin sahip olduğu imkanlar sayesinde 2013 yılında istediği sıçramayı yaparak, 2013 yılı için bölgenin ihracat şampiyonu olabileceğini bildirdi.
     Gürsoy, yaptığı yazılı açıklamada, Akdeniz Bölgesinin 2013 yılı ihracatının 2011 yılına oranla yüzde 1,5 oranında arttığını kaydetti.
     Bu artışta en önemli katkıyı Hatayın yaptığını vurgulayan Gürsoy, şöyle devam etti:
     Mersin sahip olduğu imkanlar sayesinde 2013 yılında istediği sıçramayı yaparak, 2013 yılı için bölgenin ihracat şampiyonu olabilir. Akdeniz Bölgesinde ihracata en önemli katkıyı 2,1 milyar dolar ile Hatay yaptı. Sanayi kenti Hatay, tarım kenti olan Mersini 2012de geride bıraktı. Fakat kentimiz sahip olduğu limanı Organize Sanayi Bölgesi, Serbest Bölgesi ve yeni teşvik sistemi ile 2013 yılında bölgede lider olmaya adaydır.
     Gürsoy, Mersinin Türkiyenin narenciye deposu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Mersin son yıllarda sanayi kenti olmak için emin adımlarla ilerliyor. Türkiyenin 2023 yılı için belirlediği 500 milyar dolar ihracat hedefinde Mersin, lider iller sıralamasında yer almalı. 10 yıl sonrası için belirlenen bu hedef için planlamamızı bugünden yapmalıyız. Tarım kentini ihracatta lider yapmak için yükseliş gösteren diğer sektörlerin de desteği alınmalı, kentimizi hak ettiği noktaya hep birlikte getirmeliyiz.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürsoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER