Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya: -Pertek ilçesi karadut üretim merkezi olacak


TUNCELİ (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, Pertek ilçesinde Kaymakamlık ile ortak yürütülen Karadut Projesi tamamlandığında ilçenin önemli bir karadut üretim merkezi olacağını söyledi.
     Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçede ürün çeşitliliğinin ve üretimin artırılması amacıyla 2011 yılında Karadut Projesi hazırladıklarını ve Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) kapsamında kabul edilen projeyle 2 bin 500 karadut fidanının 67 çiftçiye dağıtılarak ekiminin yapıldığını anımsattı.
     Projeyle, ilçede karadut altyapısı oluşturarak sanayiye yüksek potansiyelde ham madde üretmeyi hedeflediklerini ifade eden Kaya, Karadut son yıllarda meyve suyu, pekmez, reçel, marmelat, dondurma ve ilaç sanayisinde kullanılan çok önemli ürün haline geldi ve ihtiyaç her geçen gün artıyor. Bu proje ile ilçemizde var olan dut potansiyeline karadutu da ekleyerek ilçemizi ülkemizin en önemli karadut merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Proje kapsamında geçtiğimiz yıl yaptığımız fidan desteğine bu yılda da devam ettik ve çiftçilere 3 bin 335 adet karadut fidanı daha dağıttık. Bu dağıtımla toplam fidan sayısını 5 bin 835e çıkardık. Projemiz meyvelerini verdiğinde ilçemiz ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak, beraberinde işsizliği de azaltacaktır diye konuştu.
     Orhan Kaya, personellerinin fidan dağıtımı yapılan üreticilere dikim ve bakım konusunda eğitimler verdiğini ve çiftçilerin her konuda sürekli desteklendiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER