Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne Atalar atandı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne Mustafa Ertan Atalar atandı.
     Daha önce hem kamuda hem de özel sektörde görev yapan ve Resmi Gazetede yayımlanan kararla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne atanan Atalar, 21 Aralıkta görevine başladı.
     Atalar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin Diyarbakırda tarım ve hayvancılığın daha da gelişmesini sağlamak olduğunu söyledi.
     İlde tarım ve hayvancılığı bulunduğu durumdan daha üst seviyelere çıkarabilmek için gereken tüm uygulamaları hayata geçireceklerini ifade eden Atalar, şöyle dedi:
     Bu kapsamda sanayinin tarımla entegrasyonu konusunda çalışmalarımızı hızlandıracağız. Diyarbakırda son zamanlarda kurulan alternatif enerji kaynakları ile ısıtılan seraların yapımı tüm hızıyla sürüyor. Amacımız bu seraların sayısını önümüzdeki süreçte daha da artırmaktır. Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri için gıda ile ilgili denetimlerimizi daha da artıracağız ve hijyenik gıdanın tüketiciye ulaşması için gereken gayret ve çabayı sarf edeceğiz. Hayvancılığın gelişmesine yönelik yatırımları destekleyeceğiz. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile Diyarbakır, Batman, Siirt Kalkınma Projesine yönelik tesislerin yapımına devam edilecek. Hayvan hareketlerinin disipline edilmesi konusunda çeşitli uygulamalarımız olacak. Tüm bu çalışmalarla tarım ve hayvancılığı Diyarbakırda daha da geliştirmeyi planlıyoruz.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER