Giresunda, Kansere Karşı El Ele yürüyüşü

Giresunda, Kansere Karşı El Ele yürüyüşü


GİRESUN (A.A) - Giresun Halk Sağlığı İl Müdürlüğünce, Kansere Karşı El Ele yürüyüşü düzenlendi.
     Halk Sağlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şubesi Müdürü Dr. Ayten Erdoğan Ordu, yürüyüş öncesinde yaptığı açıklamada, en önemli sağlık sorunu olan kanser konusunda bilinç oluşturmak için yürütülen faaliyetleri sadece bir haftaya sığdırmak istemediklerini söyledi.
     Ordu, kanser konusunda farkındalık sağlamak ve toplum bilincinin geliştirilmesinin mücadelede en etkili yöntem olduğunu bir kez daha vurgulamak amacıyla yürüyüş düzenlediklerine dikkati çekerek, Tüm oluşturduğu zararlarına rağmen kanser, taramalarla önlenebilir bir hastalıktır. Erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen, geç kalındığında büyük zararlara sebep olan kanser türlerinden kolon, meme, rahim ağzı ve prostat kanserlerinin taramaları konusunda toplum olarak hepimiz bilinçli yaklaşmalıyız. Giresunda Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM)bu taramalar ücretsiz yapılmakta dedi.
     Konuşmanın ardından Halk Sağlığı İl Müdür Yardımcısı Dr. Ünal Özerk, Sağlık Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, Giresun Lisesi Mehmet Larçın İzci Grubu, sağlık personeli ve öğrencilerin katılımıyla, Gazi Caddesinden başlayarak Debboy Mevkisi boyunca devam eden yürüyüş, Gazi Paşa İlköğretim Okulu bahçesinde sona erdi.
     (GL-ORH)
<< Önceki Haber Giresunda, Kansere Karşı El Ele yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER