Giresun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı

Giresun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şen: Ramazan ayı boyunca sebze ve meyve fiyatlarında aşırı artış söz konusu olmayacaktır


GİRESUN (A.A) - Giresun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Osman Şen, Ramazan ayı boyunca sebze ve meyve fiyatlarında aşırı artış söz konusu olmayacaktır dedi.
     Şen, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan ayına girerken gıda maddelerine aşırı zamlar yapılacağı yönünde bazı basın yayın organlarında haberlerin yer aldığını belirtti.
     Mevsimin yaz olması dolayısıyla olgunlaşan sebze ve meyvelerin hasat zamanı olduğunu, soğuk hava depolarının yetersizliğinden dolayı satışların çabuk yapılmasının düşünüldüğünü ifade eden Şen, şunları kaydetti:
     Maalesef lisanslı depoculuk yaygınlaşmadığı için milyonlarca ton yaş sebze ve meyve çürüyüp ziyan olmakta. Bugün Türk üreticisinin alın teri, emeği tarlalarda çürümeye terk edilmiştir. Bu nedenle ürünlerde fiyat artışının yaşanmayacağı tahmin edilmekte. Ramazan ayı boyunca sebze ve meyve fiyatlarında aşırı artış söz konusu olmayacaktır.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER