Giresun iş gücü piyasası talep araştırması

Giresun iş gücü piyasası talep araştırması tamamlandı


GİRESUN (A.A) - Giresunda iş gücü piyasasının talep boyutunu tespit edebilmek amacıyla 2012 yılı iş gücü piyasası talep araştırmasının tamamlandığı bildirildi.
     Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünden yayınlanan bültene göre il genelindeki açık iş oranının yüzde 3,6 olarak hesaplandığının belirtildiği kaydedildi.
     Açıklamada, sektörler itibariyle en yüksek açık iş oranının yüzde 9,9 ile Konaklama ve Yiyecek Hizmetleri Faaliyetleri sektöründe olduğunun ifade edilerek, şunlar kaydedildi:
     Bu sektörü yüzde 8,8lik açık iş oranı ile Mesleki, Bilimsel ve Teknik Faaliyetler sektörü ve yüzde 6,9luk açık iş oranı ile Finans ve Sigorta Faaliyetleri sektörü izlemekte. Meslek grupları itibariyle en yüksek açık iş oranı yüzde 5,7 ile Teknikerler ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları meslek grubundadır. Açık iş oranının yüksek olduğu diğer ana meslek grupları ise yüzde 4,7 ile Sanatkarlar ve İlgili İşlerde Çalışanlar ve yüzde 3,7 ile Hizmet ve Satış Elemanları ile Büro Hizmetlerinde çalışanlardır. İl genelinde açık işlerin en fazla olduğu ilk beş meslek ise Beden İşçisi (Genel), Konfeksiyon İşçisi, Pazarlamacı (Satış Temsilcisi), Beden İşçisi (Temizlik), Garson (Servis Elemanı)dır.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Giresun iş gücü piyasası talep araştırması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER