Giresun merkezli üç ilde sahte para

Giresun merkezli üç ilde sahte para operasyonu -İstanbul, Trabzon ve Giresunda yapılan eş zamanlı operasyonda göz altına alınan 11 kişiden 4ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı


GİRESUN (A.A) - Giresun, İstanbul ve Trabzonda yapılan eş zamanlı sahte para operasyonunda göz altına alınan 11 kişiden 4ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
     Giresun Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, bazı şahısların İstanbuldan temin ettikleri sahte paraları Giresun ve çevre illerde piyasaya süreceklerine dair bilgiler edindi.
     Yaklaşık 6 ay önce suça karışan şahıslara yönelik olarak başlatılan takip sonucunda 28.02.2013 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda Giresunda 6, İstanbulda 4 ve Trabzonda 1 kişi olmak üzere 11 kişi göz altına alınarak Görele Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.
     Görele Cumhuriyet Başsavcılığında alınan ifadelerin sonucunda 1 kişi serbest bırakıldı. Görele Nöbetçi Sulah Ceza Mahkemesince sevk edilen 10 zanlıdan 4ü tutuklanırken, 6 kişi ise serbest bırakıldı.
     Operasyonda, şahıslardan toplam 86 adet sahte banknot ele geçirildi.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Giresun merkezli üç ilde sahte para Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER