Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attar:

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attar: İran Tebriz Üniversitesi ile öğrenci değişim programları kapsamında protokol imzalayacağız


GİRESUN (A.A) - Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, İran Tebriz Üniversitesi ile öğrenci değişim programları kapsamında protokol imzalayacaklarını bildirdi.
     Attar, yaptığı yazılı açıklamada, Kafkas Üniversiteler Birliğine (KUNİB) üye olan Giresun Üniversitesinin, birliğe üye üniversitelerle işbirliği ve öğrenci değişim programlarının protokollerini imzaya hazırladığını belirtti.
     Programlar kapsamında 4 üniversite ile ön anlaşmanın tamamlandığına değinen Attar, şöyle devam etti:
     Gürcistanın Batum kentinde birkaç gün önce düzenlenen ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsayanın da katıldığı KUNİB Kongresinde, birliğe üye 8 ülkeden 42 üniversitenin rektörleri ile görüştük. Özellikle İran Tebriz Üniversitesi, İran Merent Üniversitesi, Tiflis Üniversitesi ve Azerbaycanda kurulan özel Türk üniversitesi Kafkas Üniversitesi ile öğrenci değişimi başta olmak üzere pek çok konuda ön anlaşma sağladık dedi.
     Attar, ilerleyen günlerde İran Tebriz Üniversitesi ile Giresunda, karşılıklı öğrenci değişimini içeren YÖK onaylı resmi bir protokol imzalayacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     İran Tebriz Üniversitesi ile öğrenci değişim programları kapsamında protokol imzalayacağız. Bu proje üniversitemizi özel bir konuma taşıyacaktır. Bu bir şanstır ve hep birlikte el birliği ve güç birliği yapmalıyız. Ülkemiz, Osmanlı devleti ve daha sonra Cumhuriyet döneminde çokluk içinde birlik ve beraberlik felsefesini benimsemiştir. Türkiye Cumhuriyeti, Anadoluda kendi içinde yaşayan etnik, dinsel, kültürel farklılıklarını zenginliğe dönüştürmüştür. KUNİPe üye üniversitelerin amacı bu birlikteliği Asya, Kafkasya ve bütün Türk Cumhuriyetlerine de yaymaktır. Böylece eğitim yoluyla bölgemizde barış, sevgi, dostluk ve kardeşliği güçlendirerek ekonomik kalkınma, gelişme ve büyüyerek bir güç olmak mümkündür. Kentimizi bir üniversite kenti yapacağız. Sokaklarımızda yakın bir gelecekte, burada eğitim gören yabancı öğrenciler olacaktır.
     (GL-ORH)
<< Önceki Haber Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER