Giresun Valiliğinden fındık genelgesi

Giresun Valiliğinden fındık genelgesi -Genelgede, fındığın gerçek değerinde satılması ve pazarda rekabet edebilmesi için üreticilerin dikkat etmesi gereken konular sıralandı


GİRESUN (A.A) - Giresun Valiliği, fındığın gerçek değerinde satılması ve pazarda rekabet edebilmesi için üreticilerin dikkat etmesi gereken konuların yer aldığı genelge yayımladı.
     Vali Dursun Ali Şahin imzasıyla valiliğin web sayfasında yayımlanan genelgede, toplanan fındığın pazara indirilmeye başlanmasıyla fındık fiyatlarının gerçek değerinin altında seyretmesi nedeniyle üreticilerin mağduriyetinin müşahede edildiği belirtildi.
     Genelgede, en önemli ihraç ürünleri arasında yer alan ve yoğun emekle üretilen fındığın gerçek değerinde satılması ve pazarda rekabet edebilmesi için üreticilerin dikkat etmesi gereken konular şöyle sıralandı:
     Ürününüzü toptan pazara indirmeyin. İhtiyacınız kadar fındığınızı pazara getirin. Çok fazla miktarda fındık pazara indirilirse fiyatlar olumsuz yönde etkilenir. Bu durum üreticilerimizin emeğinin karşılığını alamamasına ve dolayısıyla fiyatın düşmesine sebebiyet verecektir. Üreticilerimizin kesinlikle fındıklarını emanete vermemeleri gerekmekte, emanete bırakılan fındıklar piyasanın ihtiyacını karşıladığı için ürün fiyatının düşmesine sebep olmakta. Fındığın pazara indirilmesi konusunda üreticilerimiz birlikte hareket ederlerse ürünlerini gerçek değerinde pazarlamış olacaklardır.
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresun Valiliğinden fındık genelgesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER