GMİS Genel Başkanı Alabaş:

GMİS Genel Başkanı Alabaş: -Toplu İş İlişkileri Yasası acilen çıkarılmalıdır


ZONGULDAK (A.A) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Toplu İş İlişkileri Yasası acilen çıkarılmalıdır dedi.
     Alabaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Gelik İşletmesinde çalışan madencileri ziyaretinde yaptığı konuşmada, çalışma hayatında önemli sorunlar olduğunu, çalışanların, iş güvencesi ve ücretleri konusunda endişeler yaşadığını savundu.
     Sendikalarının, örgütlü olduğu iş yerlerinde çalışanların hak ve menfaatleri için mücadele ettiğini anlatan Alabaş, şunları kaydetti:
     TTKya işçi alımı için yaklaşık 8 aydır yoğun bir gündemle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İşçi açıkları iş güvenliği zafiyetleri oluşturabilecek noktaya geldi. Son 3 hafta içinde girişimlerimizi yoğunlaştırdık.
     Bunca yoğun bir gündem içinde bir başka sorun ise Toplu İş İlişkileri Yasa tasarısıdır. Bugün 900 iş yeri toplu sözleşme yapmak için yetki bekliyor. Ancak yasa çıkmadığı ve çalışma istatistikleri yayımlanmadığı için toplu iş sözleşmeler yapılamıyor. Biz de örgütlendiğimiz özel sektörde toplu sözleşme yapmak için yetki bekliyoruz. Toplu İş İlişkileri Yasası acilen çıkarılmalıdır.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber GMİS Genel Başkanı Alabaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER