Göl Feneri Derneğinden Suriyeli mülteciler için

Göl Feneri Derneğinden Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası


KONYA (A.A) - Beyşehir Göl Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Beyşehirdeki Suriyeli mültecilere yönelik yardım kampanyası başlattı.
     Dernek yetkilisi Fikret Erçik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehirdeki Suriyeli mülteciler için düzenledikleri kampanyanın 8 Şubat Cuma gününe kadar süreceğini belirtti.
     Kampanya çerçevesinde tarihi köprü yanında oluşturulan yardım çadırının önünde bir yardım tırının bekletildiğini bildiren Erçik, şunları kaydetti:
     Kampanya çerçevesinde Suriyeli mültecilere ihtiyaç listesi bildirilen kuru gıda, bakliyat, yatak, katalitik soba, set üstü ocak gibi malzemelerini yardım olarak kabul ediyoruz. Beyşehirli hemşehrilerimiz kampanyaya büyük ilgi gösteriyor. İlk etapta kuru gıda ve çocuk bezine yönelik yardımların daha çok yapıldığını görüyoruz. Şehrimizde faaliyet gösteren bazı alışveriş merkezleri de yardım yapmak isteyen vatandaşlar için indirim kampanyası başlatarak mültecilere destek olmaya çalışıyor. Beyşehirden daha önce Kızılayın kampanyasında Suriyeli mültecilere 7 tır dolusu yardım malzemesi gönderilmişti. Göl Feneri olarak ilk etapta bir tır dolusu yardım malzemesi göndermeyi hedefliyorduk ama biz bunun bir tırın da üzerinde olacağını tahmin ediyoruz. Bunu kampanyaya olan ilgiden görebiliyoruz. Yardım konularında Beyşehirliler Konya genelinde hep birinci geliyor. Bundan da ayrıca büyük onur ve gurur duyuyoruz.
    
     Muhabir : Abdulhamit Yaşar
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Göl Feneri Derneğinden Suriyeli mülteciler için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER